To je to što me zanima!

'Peče nas gol u zadnjoj sekundi. Navijači, napunite Rujevicu!'

Tako nas je malo dijelilo od jedne stvarno velike pobjede. Gol u 94. minuti... Ali mogu samo čestitati igračima na ogromom uloženom trudu. Maksimalno su se potrošili, rekao je Goran Tomić nakon remija s PAOK-om (1-1)
Vidi originalni članak

Peče gol u zadnjoj sekundi, ali remi u Solunu je jako dobar rezultat. Svi bi to potpisali prije utakmice! Vidjeli smo da se može igrati s njima. Idemo s optimizmom u uzvrat u kojem moramo biti samo još malo hrabriji i koncentriraniji, kazao je riječki junak Ivan Lepinjica nakon remija s PAOK-om (1-1) u prvom susretu play-offa Konferencijske lige.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to hrabra i neustrašiva Rijeka koja se nije uplašila grotla Soluna, a niti strašnog domaćina. Grci su dominirali, ali Rijeka je prva ubola. Čerin je ukrao loptu, proslijedio Lepinjicu, a on je došao na 25 metara od gola i ispalio projektil za vodstvo u 33. minuti!

- Moj gol? Ma neki odbijanac, dupli pas, šut i... Ušla je - kazao je Lepinjica. 

Nakon toga potpuna dominacija PAOK-a. Dominirali su Grci do kraja utakmice, ispalili silnu artiljeriju prema riječkom golu, ali Andrej Prskalo sve je skidao.

U posljednjim sekundama utakmice, kada se činilo da Rijeka nosi vrijednu prednost na Rujevicu, šok. U posljednjoj sekundi susreta očajni Grci su ispalili 22. šut prema golu Rijeke. Nažalost, lopta je na putu do gola pogodila Galešića i zakoprcala se u mreži. Ubrzo nakon toga začuo se zvižduk za kraj utakmice.

- U finišu smo već bili i lagano umorni, stiskali su nas i nije bilo lako. PAOK je odlična momčad, jaka na lopti. Svi, počevši od vratara, i znaju i žele igrati. Ali već smo im u Solunu nekoliko puta napravili šanse i zabili gol. Mislim da ćemo i na Rujevici moći igrati s njima. Ova utakmica je tek završila, a jedva čekam uzvrat! - rekao je veznjak Rijeke. 

Riječani su bili hrabri i neustrašivi, ostavili su srce u Grčkoj, ali za prolazak dalje morat će pokazati ipak nešto više prema naprijed. Branili su se skoro cijeli susret i ovaj remi je veliki rezultat uoči uzvrata. A tamo će, nada se Lepinjica, gorjeti Rujevica. 

- Navijači, napunite stadion. S vama je sve lakše. 

Za pobjedom žali i trener Goran Tomić, ali ni remi nije loš.

- Tako nas je malo dijelilo od jedne stvarno velike pobjede. Gol u 94. minuti... Ali mogu samo čestitati igračima na ogromom uloženom trudu. Maksimalno su se potrošili. U prvom poluvremenu su odigrali jednu stvarno dobru utakmicu - kazao je Tomić. 

PAOK nije prestajao s pritiskom u drugom dijelu, Riječani su jako teško dolazili do daha. Imali su Grci čak 17 kornera, a slavodobitan im je bio baš taj posljednji.

- U nastavku su nas protivnici previše pritiskali. Nismo uspjevali izaći van iz niskog bloka u koji su nas stisnuli. Nakon toliko puno kornera koje su imali, jedan je ušao. U doslovno zadnjoj sekundi - kazao je Tomić pa nastavio:

- Ali to ne umanjuje zasluženost čestitki mojim igračima. Zaslužili su ih i s tim primljenim golom. Imamo ono što smo htjeli! Aktivan rezultat. I uz podršku naše publiku ja se iskreno nadam da ćemo napraviti: čudo. Danas su svi mogli vidjeti ono što smo mi u klubu odmah rekli: PAOK je odlična momčad, ima fantastične i prekaljene pojedince. Ljudi 'jedu loptu - rekao je trener Rijeke.

Pa zaključio...

- Zaključak? Druga se utakmica igra u našoj Rijeci, na našem stadionu. Morat ćemo opet biti na 100% da prođemo protivnika kao što je PAOK, ali... Ja čvrsto vjerujem u ovu ekipu, u ovu riječku generaciju i energiju koju će stvoriti puna Rujevica. Zato poziv navijačima: dođite i navijajte da zajedno izborimo plasman u skupinu i onda zajedno slavimo!

Idi na 24sata

Komentari 127

  • GNKDALTON 20.08.2021.

    bravo braćo ,fk reka

  • bruntulon 20.08.2021.

    Kakve prognoze ali pročitajte i one koje ste pisali prije utakmice -kopije ovih. Jad i bijeda neznalica i slabih prognozera!!!

  • antimunjenih 20.08.2021.

    Rijeka je bila neprepoznatljiva imali su vrasku srecu ,uzvrat je na strani paoka ,prognoza 0-3

Komentiraj...
Vidi sve komentare