Obavijesti

Sport

Komentari 127

'Peče nas gol u zadnjoj sekundi. Navijači, napunite Rujevicu!'

'Peče nas gol u zadnjoj sekundi. Navijači, napunite Rujevicu!'

Tako nas je malo dijelilo od jedne stvarno velike pobjede. Gol u 94. minuti... Ali mogu samo čestitati igračima na ogromom uloženom trudu. Maksimalno su se potrošili, rekao je Goran Tomić nakon remija s PAOK-om (1-1)

VIDEO

Peče gol u zadnjoj sekundi, ali remi u Solunu je jako dobar rezultat. Svi bi to potpisali prije utakmice! Vidjeli smo da se može igrati s njima. Idemo s optimizmom u uzvrat u kojem moramo biti samo još malo hrabriji i koncentriraniji, kazao je riječki junak Ivan Lepinjica nakon remija s PAOK-om (1-1) u prvom susretu play-offa Konferencijske lige.

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Bila je to hrabra i neustrašiva Rijeka koja se nije uplašila grotla Soluna, a niti strašnog domaćina. Grci su dominirali, ali Rijeka je prva ubola. Čerin je ukrao loptu, proslijedio Lepinjicu, a on je došao na 25 metara od gola i ispalio projektil za vodstvo u 33. minuti!

- Moj gol? Ma neki odbijanac, dupli pas, šut i... Ušla je - kazao je Lepinjica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon toga potpuna dominacija PAOK-a. Dominirali su Grci do kraja utakmice, ispalili silnu artiljeriju prema riječkom golu, ali Andrej Prskalo sve je skidao.

U posljednjim sekundama utakmice, kada se činilo da Rijeka nosi vrijednu prednost na Rujevicu, šok. U posljednjoj sekundi susreta očajni Grci su ispalili 22. šut prema golu Rijeke. Nažalost, lopta je na putu do gola pogodila Galešića i zakoprcala se u mreži. Ubrzo nakon toga začuo se zvižduk za kraj utakmice.

No 1216039

- U finišu smo već bili i lagano umorni, stiskali su nas i nije bilo lako. PAOK je odlična momčad, jaka na lopti. Svi, počevši od vratara, i znaju i žele igrati. Ali već smo im u Solunu nekoliko puta napravili šanse i zabili gol. Mislim da ćemo i na Rujevici moći igrati s njima. Ova utakmica je tek završila, a jedva čekam uzvrat! - rekao je veznjak Rijeke. 

No 1216031

Riječani su bili hrabri i neustrašivi, ostavili su srce u Grčkoj, ali za prolazak dalje morat će pokazati ipak nešto više prema naprijed. Branili su se skoro cijeli susret i ovaj remi je veliki rezultat uoči uzvrata. A tamo će, nada se Lepinjica, gorjeti Rujevica. 

- Navijači, napunite stadion. S vama je sve lakše. 

Za pobjedom žali i trener Goran Tomić, ali ni remi nije loš.

- Tako nas je malo dijelilo od jedne stvarno velike pobjede. Gol u 94. minuti... Ali mogu samo čestitati igračima na ogromom uloženom trudu. Maksimalno su se potrošili. U prvom poluvremenu su odigrali jednu stvarno dobru utakmicu - kazao je Tomić. 

PAOK nije prestajao s pritiskom u drugom dijelu, Riječani su jako teško dolazili do daha. Imali su Grci čak 17 kornera, a slavodobitan im je bio baš taj posljednji.

No 1216075

- U nastavku su nas protivnici previše pritiskali. Nismo uspjevali izaći van iz niskog bloka u koji su nas stisnuli. Nakon toliko puno kornera koje su imali, jedan je ušao. U doslovno zadnjoj sekundi - kazao je Tomić pa nastavio:

- Ali to ne umanjuje zasluženost čestitki mojim igračima. Zaslužili su ih i s tim primljenim golom. Imamo ono što smo htjeli! Aktivan rezultat. I uz podršku naše publiku ja se iskreno nadam da ćemo napraviti: čudo. Danas su svi mogli vidjeti ono što smo mi u klubu odmah rekli: PAOK je odlična momčad, ima fantastične i prekaljene pojedince. Ljudi 'jedu loptu - rekao je trener Rijeke.

Hibernian v Rijeka - UEFA Europa Conference League - Third Qualifying Round - First Leg - Easter Road Stadium

Pa zaključio...

- Zaključak? Druga se utakmica igra u našoj Rijeci, na našem stadionu. Morat ćemo opet biti na 100% da prođemo protivnika kao što je PAOK, ali... Ja čvrsto vjerujem u ovu ekipu, u ovu riječku generaciju i energiju koju će stvoriti puna Rujevica. Zato poziv navijačima: dođite i navijajte da zajedno izborimo plasman u skupinu i onda zajedno slavimo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener