To je to što me zanima!

'Perišić ima blage simptome, bol u leđima... Nemoguće je znati gdje je pokupio virus'

Nismo obavezni prema Uefi imati dodatno testiranje, niti Danci to od nas traže. Ne očekujemo novo testiranje, nego redovno ako prođemo Španjolsku, kazao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a
Vidi originalni članak

U subotu navečer izbornik Hrvatske Zlatko Dalić doznao je vijest koju je najmanje htio čuti. Ponajbolji igrač naše reprezentacije Ivan Perišić bio je pozitivan na korona virus i propustit će susret osmine finala Eura protiv Španjolske u Kopenhagenu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Težak je to udarac za 'vatrene' i nije mogao doći u gorem trenutku. Uoči naše najvažnije utakmice na ovome turniru. Perišić je već godinama, uz Luku Modrića, najbolji i naš najkonstantniji igrač. Da nije bilo njegovog sjajnog gola protiv Češke, teško da bi uopće bili u osmini finala.

Morat ćemo bez njega, srećom, na lijevom krilu imamo dosta izbora, no mnogi se pitaju kako se Perišić uopće mogao zaraziti obzirom na silne epidemiološke mjere i testiranja. Izbornik Dalić nije se upuštao u problematiku te teme, već je prepustio glasnogovorniku HNS-a Tomislavu Pacaku. Perišić je, naravno, u šoku, ali zasad se osjeća dobro i ima blage simptome. Prijavio je našim liječnicima bol u leđima i odmah je poslan u izolaciju. Test je nažalost bio pozitivan.

- Ivan je imao blage simptome, bol u leđima, iste simptome ima i danas. Nisam epidemiolog, bilo je za očekivati pa sam razgovarao s liječnicima, nemoguće je za bio koga znati gdje je pokupio virus, ni mi to ne znamo, a bespredmetno je govoriti je li se to dogodilo u Glasgowu, u Rovinju... Važno je da poštujemo mjere i da spriječimo da se ponovno ne pojavi i širi dalje - kazao je Pacak. 

Perišić je jedini bio pozitivan i morat će u desetodnevnu izolaciju, a jedina dobra vijest iz ove cijele situacije je da nije imao bliskih kontakata i da nitko od ostalih reprezentativaca neće morati u izolaciju.

- Nismo obavezni prema Uefi imati dodatno testiranje, niti Danci to od nas traže. Ne očekujemo novo testiranje, nego redovno ako prođemo Španjolsku. Od cjelokupnog broja od 55 osoba koji su u krugu reprezentacije, uključujući igrače, samo šestero nije cijepljeno i nije imalo koronu. Svi ostali su ili imali ili su cijepljeni - kazao je Pacak.

Perišić se nalazi u Rovinju gdje će morati odraditi desetodnevnu izolaciju. Ukoliko Hrvatska dođe do polufinala Eura, u što se svi nadamo, Ivan će se gotovo sigurno pridružiti reprezentaciji na Wembleyju. 

- Šok, teško mu je, ali moramo se na to prilagoditi. Ivan će biti naš najveći navijač i daj Bože da nam se priključi za 7, 8 dana. Nije mu lako, on za ovo živi, ali eto, može se dogoditi - kazao je izbornik Dalić. 

Idi na 24sata

Komentari 250

  • nogofil 27.06.2021.

    Stvarno zar postoje još naivci koji misle da se Perišić cijepio.

  • Salam_Parizer 27.06.2021.

    ahahahahahahahahaha

  • turbobenzinac 27.06.2021.

    Sad je i bol u leđima je simptom virusa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare