Obavijesti

Sport

Komentari 250

'Perišić ima blage simptome, bol u leđima... Nemoguće je znati gdje je pokupio virus'

'Perišić ima blage simptome, bol u leđima... Nemoguće je znati gdje je pokupio virus'

Nismo obavezni prema Uefi imati dodatno testiranje, niti Danci to od nas traže. Ne očekujemo novo testiranje, nego redovno ako prođemo Španjolsku, kazao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a

VIDEO

U subotu navečer izbornik Hrvatske Zlatko Dalić doznao je vijest koju je najmanje htio čuti. Ponajbolji igrač naše reprezentacije Ivan Perišić bio je pozitivan na korona virus i propustit će susret osmine finala Eura protiv Španjolske u Kopenhagenu.

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Kopenhagenu VIDEO

Težak je to udarac za 'vatrene' i nije mogao doći u gorem trenutku. Uoči naše najvažnije utakmice na ovome turniru. Perišić je već godinama, uz Luku Modrića, najbolji i naš najkonstantniji igrač. Da nije bilo njegovog sjajnog gola protiv Češke, teško da bi uopće bili u osmini finala.

Morat ćemo bez njega, srećom, na lijevom krilu imamo dosta izbora, no mnogi se pitaju kako se Perišić uopće mogao zaraziti obzirom na silne epidemiološke mjere i testiranja. Izbornik Dalić nije se upuštao u problematiku te teme, već je prepustio glasnogovorniku HNS-a Tomislavu Pacaku. Perišić je, naravno, u šoku, ali zasad se osjeća dobro i ima blage simptome. Prijavio je našim liječnicima bol u leđima i odmah je poslan u izolaciju. Test je nažalost bio pozitivan.

- Ivan je imao blage simptome, bol u leđima, iste simptome ima i danas. Nisam epidemiolog, bilo je za očekivati pa sam razgovarao s liječnicima, nemoguće je za bio koga znati gdje je pokupio virus, ni mi to ne znamo, a bespredmetno je govoriti je li se to dogodilo u Glasgowu, u Rovinju... Važno je da poštujemo mjere i da spriječimo da se ponovno ne pojavi i širi dalje - kazao je Pacak. 

Perišić je jedini bio pozitivan i morat će u desetodnevnu izolaciju, a jedina dobra vijest iz ove cijele situacije je da nije imao bliskih kontakata i da nitko od ostalih reprezentativaca neće morati u izolaciju.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic

- Nismo obavezni prema Uefi imati dodatno testiranje, niti Danci to od nas traže. Ne očekujemo novo testiranje, nego redovno ako prođemo Španjolsku. Od cjelokupnog broja od 55 osoba koji su u krugu reprezentacije, uključujući igrače, samo šestero nije cijepljeno i nije imalo koronu. Svi ostali su ili imali ili su cijepljeni - kazao je Pacak.

Perišić se nalazi u Rovinju gdje će morati odraditi desetodnevnu izolaciju. Ukoliko Hrvatska dođe do polufinala Eura, u što se svi nadamo, Ivan će se gotovo sigurno pridružiti reprezentaciji na Wembleyju. 

- Šok, teško mu je, ali moramo se na to prilagoditi. Ivan će biti naš najveći navijač i daj Bože da nam se priključi za 7, 8 dana. Nije mu lako, on za ovo živi, ali eto, može se dogoditi - kazao je izbornik Dalić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu