To je to što me zanima!

Perišiću vrpca: Ne piše nam se dobro ako nastavimo ovako...

On je jedan od naših nositelja i kad nema Rakitića, Modrića i Vrsaljka, on je kapetan momčadi. Nije u najboljoj spremi, igrao je nedavno u finalu Lige prvaka, no očekujemo od njega da bude vođa ekipe, rekao je Dalić o Perišiću
Vidi originalni članak

Doživjeli smo bolan poraz koji smo zaslužili, puno smo stvari loše napravili, ali početak je sezone i puno je novih igrača u reprezentaciji. Fizička priprema nije bila na razini, prespavali smo utakmicu bez energije i agresivnosti. Izgledalo je kao da su Portugalci igrali s 15 igrača, a mi s deset. Sutra nas čeka težak posao, možda i teži, najavio je, osvrnuvši se na poraz u Portugalu, izbornik Zlatko Dalić dvoboj u Parizu protiv Francuza u utorak (20:45) u drugom kolu Lige nacija, a koji će biti repriza finala SP-a 2018.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Ivana Perišića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nama je cilj Euro i sada selektiramo igrače, ovo više nije momčad koja je bila na SP-u u Rusiji i radimo laganu smjenu generacija. U svakom slučaju morat ćemo promijeniti način igre i pristup, s puno više odgovornosti i discipline. Imamo ogroman respekt prema Francuzima i bit će ih teško zaustaviti. Neki igrači koji su igrali protiv Portugala neće igrati protiv Francuske jer ne mogu fizički to izdržati.

POZITIVAN NALAZ Mbappe ima korona virus! Neće igrati u utorak protiv Hrvatske IZBORNIK FRANCUSKE: 'Cijenim Dalića, a za Hrvatsku me vežu jako lijepe uspomene'

Starter će u svakom biti Ivan Perišić, koji je u Portugalu dobio pola sata. Perišić će sutra, u 90. nastupu za reprezentaciju, biti kapetan, u kojoj je ulozi u subotu bio Vida u svom 80. nastupu.

- On je jedan od naših nositelja i kad nema Rakitića, Modrića i Vrsaljka, on je kapetan momčadi. Nije u najboljoj spremi, igrao je nedavno u finalu Lige prvaka, no očekujemo od njega da bude vođa ekipe i da dobijemo s njim novi zalet - rekao je Dalić o Perišićevoj ulozi.

Pa da onda čujemo njega.

- Završio sam stvarno dobru sezonu s tri trofeja s Bayernom i 29 pobjeda zaredom što je nevjerojatno. Odmarao sam sedam dana nakon finala i nisam 100 posto. Ni mi ni oni nismo igrali utakmice i to nije razlog zašto ne bismo izvukli nešto pozitivno sutra. Uvijek moramo dati maksimum, bilo to 45 minuta, 60 ili 90. Svaka utakmica mora biti kao zadnja.

O zadnjoj protiv Francusku svi sve znamo.

- Mogu reći da smo dominirali u prvom poluvremenu tog finala SP-a i primili ta dva nesretna gola. No, ne bih rekao da je ovo revanš, već nova utakmica s puno novih igrača. Oni su i u novom sustavu, ma skroz druga priča. Francuzi imaju kadar od 45-50 top igrača i koga god staviš, ne znaš odakle prijeti više. Imaju i odličnog trenera i moramo biti na visokoj razini ako mislimo nešto pozitivno izvući - najavio je Perišić vrativši se na Porto.

- Nismo dobro otvorili i loše smo stajali na terenu. Nije bilo dovoljno agresivnosti, čak nismo ni pokušali igrati što nam je najbolja osobina. Samo smo napucavali lopte i puno stvari moramo bolje jer ne piše nam se dobro ako nastavimo ovako.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ponosna slavonija 08.09.2020.

    Pošteno pa priznaju da su preloše odigrali.

  • Superheroj s Podunavlja 07.09.2020.

    Vida nije karakter za kapetana i to se vidjelo na posljednoj utakmici. Mislim da je i to utjecalo na rezultat. Vjerujem da će Ćaleta-Car dobiti priliku.

  • bokoli 07.09.2020.

    Treba ponoviti sastav iz Portugala jer se nisu tad dogovorili ko je polušpica, ko je lazna špica a ko druga špica. Sad znaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare