To je to što me zanima!

Remi na Rujevici: Heber zabio i ozlijedio se, Bočkaj dao golčinu

Osijek je promašio dvije 100%-ne šanse (Mudražija 15', Marić 40'), Rijeka nije iskoristila jedan zicer (Heber 21'), a Jović je mogao suditi penale i za domaće i za goste. Prva imena utakmice bili su vratari Sluga i Malenica
Vidi originalni članak

Rijeka Osijek odigrali su sjajan derbi na Rujevici koji je završio podjelom bodova (1:1). Domaćina je u vodstvo doveo Heber u 57. minuti, a poravnao je Petar Bočkaj fantastičnim golom iz slobodnog udarca.

Rijeka je tako i u sedmom kolu ostala neporažena na trećoj poziciji, ali i s bodom manje od drugoplasiranog Osijeka i stopostotnog Dinama.

Prva prilika pripala je Osijeku. U 4. minuti Bočkaj je ubacio na Marića , ali njegov je udarac išao preko gola. Rijeka je tek u sedmoj minuti uspjela organizirati opasniji napad, no Gorgon je pred šesnaestercem izgubio loptu.

Veliku šansu u 15. minuti imao je Mudražija, ali njegov pokušaj s pet metara vrhunski je obranio Simon Sluga. Osječani su se bunili na ruku Punčeca, no Jović nije reagirao na njihove proteste.

Heber se u 21. našao u idealnoj prilici nakon što ga je sjajno proigrao Pavičić. Ipak, njegov je pokušaj dobrom reakcijom obranio Malenica. 

Petar Mamić je u 30. minuti pao u šesnaestercu i tražio najstrožu kaznu , ali Jović je ponovno ostao nijem. Još jednu obranu upisao je Sluga u 35. kada je obranio snažan udarac Hajradinovića s preko 25 metara.

Najbolju priliku prvog dijela imao je Mirko Marić u 39. minuti. Napadač Osijeka išao je sam na Slugu, a vratar domaćina dobro se postavio i prisilio Marića na udarac centimetar iznad gola. 

Bila je to ujedno posljednja prilika prvog dijela u kojem su gosti imali terensku premoć (53% posjeda lopte) i trostruko više udaraca po golu (6-2).

I u nastavak Osječani ulaze bolje raspoloženi, a Škorić je glavom promašio solidnu priliku u 49. minuti. Par minuta kasnije gosti prijete preko Grgića koji je s male udaljenosti prebacio gol.

Kao što u nogometu često biva, brojni promašaji došli su na naplatu i Rijeka je u 57. minuti povela golom HeberaPavelić je projurio desnim bokom i ubacio na peterac gdje brazilski napadač posprema loptu u gol. No, velikog slavlja nije bilo jer je Heber odmah ukazao na ozljedu zbog koje je ubrzo napustio igru! Zamijenio ga je Zoran Kvržić.

Vodstvo domaćina nije dugo trajalo jer već u 64. prekrasan gol iz slobodnog udarca s preko 20 metara zabija Bočkaj! U idućih 15-ak minuta igra je bila isprekidana zamjenama i prekidima te niti jedna momčad nije kreirala opasniju prigodu sve do 78. kada Malenica brani udarac Gorgona.

Do kraja ovog iznimno sadržajnog derbija nismo vidjeli mnogo te je susret završen podjelom bodova.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste domaći celebrity?

Idi na 24sata

Komentari 79

  • John_Wick 17.09.2018.

    "Rijeka je tako i u sedmom kolu ostala neporažena na trećoj poziciji, ali i s bodom manje od drugoplasiranog Osijeka i stopostotnog Dinam" .. kako stopostotnog Dinama kada je Dinamo igrao x u prvom kolu?!

  • 144genije 16.09.2018.

    prije utakmice sam rekao da će sudac sve učiniti da bude nerješeno i pogodio sam...Grahovac je dobio žuti karton jer nema oči na leđima...ista stvar bila je kod dosuđenog slobodnog udarca iz kojeg je osijek izjednačio...igrač osijeka zaleti se sa leđa riječkog igrača koji ima loptu u nogama, a sudac dosudi prekršaj za osijek...Bočkaj i Mudražija trebaju na doping kontrolu...zašto su komentatori riječkih utakmica bivši dinamovi igrači, da nam objasne da ono što vidimo ne vidimo, pa mogao bi i Mamić komentirati...Diname je već do sada ukrao 12 bodova, što direktno, što indirektno. Pod hitno treba uvesti suce iz inostranstva...ovo se ponavlja godinama i ono što smete je da navijači dinama ne "vide" što se dešava.

  • Lukacro_2 16.09.2018.

    Bockaja zvat umjesto Roga u reprezentaciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare