Obavijesti

Sport

Komentari 79

Remi na Rujevici: Heber zabio i ozlijedio se, Bočkaj dao golčinu

Remi na Rujevici: Heber zabio i ozlijedio se, Bočkaj dao golčinu
1

Osijek je promašio dvije 100%-ne šanse (Mudražija 15', Marić 40'), Rijeka nije iskoristila jedan zicer (Heber 21'), a Jović je mogao suditi penale i za domaće i za goste. Prva imena utakmice bili su vratari Sluga i Malenica

VIDEO

Rijeka Osijek odigrali su sjajan derbi na Rujevici koji je završio podjelom bodova (1:1). Domaćina je u vodstvo doveo Heber u 57. minuti, a poravnao je Petar Bočkaj fantastičnim golom iz slobodnog udarca.

Rijeka je tako i u sedmom kolu ostala neporažena na trećoj poziciji, ali i s bodom manje od drugoplasiranog Osijeka i stopostotnog Dinama.

Prva prilika pripala je Osijeku. U 4. minuti Bočkaj je ubacio na Marića , ali njegov je udarac išao preko gola. Rijeka je tek u sedmoj minuti uspjela organizirati opasniji napad, no Gorgon je pred šesnaestercem izgubio loptu.

Veliku šansu u 15. minuti imao je Mudražija, ali njegov pokušaj s pet metara vrhunski je obranio Simon Sluga. Osječani su se bunili na ruku Punčeca, no Jović nije reagirao na njihove proteste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Heber se u 21. našao u idealnoj prilici nakon što ga je sjajno proigrao Pavičić. Ipak, njegov je pokušaj dobrom reakcijom obranio Malenica. 

Petar Mamić je u 30. minuti pao u šesnaestercu i tražio najstrožu kaznu , ali Jović je ponovno ostao nijem. Još jednu obranu upisao je Sluga u 35. kada je obranio snažan udarac Hajradinovića s preko 25 metara.

Najbolju priliku prvog dijela imao je Mirko Marić u 39. minuti. Napadač Osijeka išao je sam na Slugu, a vratar domaćina dobro se postavio i prisilio Marića na udarac centimetar iznad gola. 

Bila je to ujedno posljednja prilika prvog dijela u kojem su gosti imali terensku premoć (53% posjeda lopte) i trostruko više udaraca po golu (6-2).

I u nastavak Osječani ulaze bolje raspoloženi, a Škorić je glavom promašio solidnu priliku u 49. minuti. Par minuta kasnije gosti prijete preko Grgića koji je s male udaljenosti prebacio gol.

Kao što u nogometu često biva, brojni promašaji došli su na naplatu i Rijeka je u 57. minuti povela golom HeberaPavelić je projurio desnim bokom i ubacio na peterac gdje brazilski napadač posprema loptu u gol. No, velikog slavlja nije bilo jer je Heber odmah ukazao na ozljedu zbog koje je ubrzo napustio igru! Zamijenio ga je Zoran Kvržić.

Vodstvo domaćina nije dugo trajalo jer već u 64. prekrasan gol iz slobodnog udarca s preko 20 metara zabija Bočkaj! U idućih 15-ak minuta igra je bila isprekidana zamjenama i prekidima te niti jedna momčad nije kreirala opasniju prigodu sve do 78. kada Malenica brani udarac Gorgona.

Do kraja ovog iznimno sadržajnog derbija nismo vidjeli mnogo te je susret završen podjelom bodova.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste domaći celebrity?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi