To je to što me zanima!

Peterostruku pobjednicu Venus izbacila Pironkova

Prve dvije polufinalistice ovogodišnjeg izdanja Wimbledona su, posve iznenađujuće, bugarska tenisačica Pironkova i Ruskinja Vjera Zvonarjeva
Vidi originalni članak

Bugarka Svetlana Pironkova, inače 82. tenisačica svijeta, pobijedila je Venus Williams i napravila najveći uspjeh u karijeri, plasirala se u Polufinale Wimbledona. Sa uvjerljivih 6-2, 6-3 svladala je prošlogodišnju finalisticu Venus, a povijest kaže da je to Pironkovoj druga pobjeda protiv Venus na Grand Slam turnirima. Bolja je od nje bila i na Australian Openu 2006. godine, sa 9-7 u trećem setu. U meču je Pironkova imala čak 12 break-prilika.
Drugo iznenađenje dana priredila je Vjera Zvonarjeva koja je svladala Kim Clijsters 3-6, 6-4, 6-2 i to prvi put nakon šest međusobnih mečeva. U cijelom meču je Zvonarjeva bila opasnija na suparnički servis, a nakon nesretno izgubljenog prvog seta je krenula u lomljenje suparnice.
Ovim je Zvonarjeva reprizirala najveći uspjeh karijere na Grand Slam turnirima. Prošle je godine, naime, dogurala do polufinala Australian Opena.
Pobjednica polufinalnog meča Zvonarjeve i Pironkove će biti prva finalistica Wimbledona.
Drugo polufinlni susret izborile su Serena Williams koja je pobijedila Na Li i Petra Kvitova koja je pobijedila Estonku Kanepi.

VENUS NIŠTA NIJE NAPRAVILA KAKO TREBA
Venus se zadnjih deset godina u Wimbledonu osjeća kao u vlastitom dnevnom boravku. Peterostruka pobjednica igrala je još tri puta finale u posljednjih deset godina.
- Ovo je za mene zbilja bio nevjerojatan meč. Ništa, ali baš ništa nisam napravila kako je trebalo - govorila je Venus poslije meča uz dodatak:
- Niti jednu loptu nisam udarila kako sam trebala. Nisam iskoristila niti jednu šansu. Stalno sam igrala na pola terena i naravno da sam ostala kažnjena.
Venus tako ostaje da bodri svoju mlađu sestru Serenu koja je izborila polufinale, ali i da u paru s njom osvoji petu vimbldonsku krunu u igri parova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare