To je to što me zanima!

Petkovićeva škola nogometa, igra 'top', a rezultat ipak - flop

Zagrepčani su oduševili u prvom dijelu, tijekom utakmice stvorili čitav niz opasnih prigoda, ali se na koncu nisu uspjeli zadovoljiti punim plijenom. I podići samopouzdanje prije gostovanja u Milanu...
Vidi originalni članak

Dinamo je u velikom derbiju hrvatskog nogometa remizirao (1-1) s Hajdukom, tako zadržao četiri boda prednosti (uz utakmicu manje) u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Hrvatski prvak ove je večeri zaslužio puno više od jednoga boda, ali nogomet je često nepredvidiv, pa ponekad i nepravedan. Dinamova igra bila je 'top', rezultat je ipak - flop. Ovakav Dinamo ovakvog Hajduka jednostavno mora pobijediti. Kvaliteta u klasi ipak je prevelika...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrepčani su odigrali možda i ponajbolje poluvrijeme ove sezone, nogometaši Nenada Bjelice rastrčali su se Maksimirom od prve minute i - oduševili. Baš svakoga na tribinama, bila je to potpuna dominacija 'modrih', a Splićane su spašavale sjajne reakcije Marina Ljubića i nespretne reakcije Dinamovih napadača. Prvo ime večeri bio je Bruno Petković. Hrvatski reprezentativac odigrao je još jednu odličnu predstavu, često se poigravao sa stoperima Hajduka. 

KAKO SU IGRALI Ljubić ponovno junak derbija, Petko 'valjao' prijatelja Simića

Bruno Petković je mamio uzdahe svojom nogometnom klasom, rolanjem nesretnog prijatelja Simića, uz sve to 'ginuo' je u obrani, u skoku zasmetao Ismajliju kod autogola. Barem u prvom dijelu imao je veliku pomoć raspoloženih suigrača More, Olma, Oršića, pa i Ivanušeca koji polako postaje nezamjenjiv igrač prve momčadi. Igra Dinama bila je 'top', a krajem prvog poluvremena dogodio im se veliki 'flop'. Čisti penal za goste, Caktaš je bio precizan.

Bruno Petković i protiv Hajduka je bio 'faktor X', igrač za kojeg gosti (bez obzira na konačni rezultat) nisu imali rješenja. Njegove su pete ovoga puta bile fantastične, Petković često pronalazi rješenja koje se ne vide ni s vrha tribina. Zato i vrijedi toliko, zato je i prvi napadač hrvatske reprezentacije. Više od rezultata trenera Dinama brine situacija s njegovim igračima, Dilaver i Petković su u nekoliko navrata ostali ležati na travnjaku, obojica su dobili dosta udaraca, pa su i vidno šepali. 

VIDEO: "PETKOVIĆ À LA MESSI" Bjelica: Hajdukovci nisu imali nijednu polupriliku, a uzeli bod

Atalanta je na rasporedu već u utorak, bez ovog dvojca (pa i suspendiranog More) u Milanu bi 'modrima' bilo puno teže. No, obojica bi ipak trebali biti spremni za Ligu prvaka. Iza Dinama je nekoliko jako dobrih predstava (obje sa Šahtarom, ova s Hajdukom) koje nisu rezultirale punim plijenom. A to će im se negdje vratiti. Možda već u utorak protiv Atalante, zašto ne?

Idi na 24sata

Komentari 140

  • mban21 23.11.2019.

    Pogledajte dobro reprizu utakmice i prekršaja nad Petkovićem pola ih nije postojalo to mogu svirati samo kod nas čovik od pustih rotacija izgubija ravnotežu i pada ko klada a da ga nitko i ne takne

  • Konjusar 23.11.2019.

    Puno srece je imao Dinamo Hajduk je trebao pobjediti ali dobro ovo je nasa sezona ajmooo Bili aleeee HZV

  • 22.11.2019.

    Petkovic je otkrice.Jak je,ima visinu i covik zna i hoce da se igra sa loptom.Predobro,ima to u sebi i neboji se to pokazat.Kako se gradi,rola kad triba,peta u pravo vrijeme,gol,asistencija,.Moze sve sta pozeli,zato sta se igra nogometa i vidi se da to voli,danas su igraci programirani i to se vidi na terenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare