To je to što me zanima!

'Ma Barcu su zasuli govnima, a sad se mi međusobno gađamo'

Niti Quique Setien, niti Messi. Barcelona izgleda kao da im baš nitko ne može pomoći u ovome trenutku. U La Ligi su izgubili prvo mjesto, a u Kupu su ispali već u četvrtfinalu. A sezone tek na sredini...
Vidi originalni članak

Promijenili su trenera usred sezone, izgubili prvo mjesto u La Ligi, a onda je došlo i do prepirke između Lea Messija i sportskog direktora Erica Abidala. Predsjednik Josep Bartomeu je odlučio dati Abidalu novu šansu i taman kad smo pomislili da su potresi iza Barcelone i da su se stabilizirali, oni su opet sami sebi pucali u nogu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Niti Quique Setien, niti Messi. Izgledaju kao da im baš nitko ne može pomoći u ovome trenutku. Bili su bolji od Athletic Bilbaa, Argentinac je imao zicer na samom kraju utakmice, a njegov promašaj nije ponovio Inaki Williams nekoliko minuta kasnije koji je zakucao glavom za prolazak Bilbaa u polufinale. 

LEO BI MOGAO OTIĆI?! Abidal je zadržao posao, Messi je sve frustriraniji u Barceloni

Kataloncima je ovo najranije ispadanje iz Kupa kralja još od 2010. godine kada su eliminirali u osmini finala, a stoper Gerard Pique kaže da je sretan i zadovoljan? Je, baš će biti sretni i zadovoljni čelnici kluba kada budu dijelili plaće. 

- Da, izgubili smo i ispali, ali imali smo odličan osjećaj na terenu i napravili smo važan korak prema naprijed. Svatko zna sam što je napravio dobro, a što loše. Moramo nastaviti raditi, a ne bacati svašta jedni drugima u facu. To nam nimalo ne pomaže. Moramo igrati naš nogomet i vratiti se onome na što smo naviknuli. A to su pobjede. Zajedništvo u svlačionici je zaista nevjerojatno - rekao je stoper Barce.

Zajedništvo odlično, a rezultati nikada gori? Hmmm. Tko tu koga laže. Barcelona ove sezone igra toplo hladno, a u Primeri su u 22 kola skupili već četiri poraza! Toliko poraza su imali ukupno u prošle dvije sezone, a u prijašnjim godinama taj broj je jako rijetko išao preko četiri poraza u sezoni. Tek tamo 2008. su imali devet poraza, a tada su bili trećeplasirani u ligi.

ISPADANJA, OZLJEDE, SVAĐE, OTKAZ Sami problemi, 36 crnih dana za moćnog diva s Nou Campa

Dakle, ako žele zadržati prosjek, Katalonci ne smiju izgubiti više niti jednu utakmicu, a obzirom na aktualnu formu i stanje u samom klubu, to je vrlo malo vjerojatno. 

Nakon poraza od Bilbaa u mix zoni se pojavio samo Pique, a novinare je zanimalo je li Barca i dalje u strukturnoj krizi obzirom na neslaganja igrača i Uprave. No nije im ispunjena želja.

LOŠA NOĆ ZA FAVORITE Luka, evo i Rakete: Bilbao je izbacio Barcu iz četvrtfinala!

- Nije vrijeme da sad pričamo o prljavom rublju, svaki klub ima svoje probleme. Naša koncentracija je na najvišem nivou, zadovoljan sam i sretan kako smo igrali obzirom na sva događanja u proteklim danima - kaže on. 

Dok je Pique bio nešto pomirljivijeg tona, njegov kolega Jordi Alba ipak je malo otpustio kočnicu i na slikovit način objasnio situaciju u klubu.

- Barcelonu su izvana zasuli govnima, pa se sada mi u klubu međusobno gađamo tim govnima i to je cijela istina. Međutim, mi smo momčad i to moramo dokazati na terenu - rekao je lijevi bek.

U posljednjih nekoliko sezona Barcelona je često upadala krize. To je većinom bilo krajem sezone kada se odlučivalo o trofejima, ali ovaj put ih je potres pogodio čak tri mjeseca prije kraja. Hoće li se izvući, teško je reći, ali kada sportski direktor i najbolji igrač prebacuju lopticu i optužuju jedni druge da su krivi za smjenu ovoga i onoga, e to ne može nimalo biti dobro.

Da, i Real Madrid je u krizi, ali ne u ovakvoj kao i Barca koja je duboko zaglibila i pitanje je može li se izvući ili će sezonu završiti bez trofeja. A s druge strane Zidane i Madriđani slave jer im je otvoren put prema La Ligi, a vidjet ćemo hoće li iskoristiti taj put...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • sarkastik76 07.02.2020.

    od odlaska alvesa, xavia, mascerana, godine čine svoje sa busqetsom, suarezom, ne srazmijerno trošenje novaca na igrače koji nemaju DNK barcine igre, promašeni trener 2 godine gubi 3 gola prednosti i ostaje na klupi, kupovina grizmana, neprofesionalnost dembelea, bez kvalitete u obrani, oslanjanje na sve frustranijeg messia i dobiješ ekipu koja nije ni sjena barce od zadnjih 10-tak godina.

  • viklersky 07.02.2020.

    Volio bi vidjeti Messia i Ronalda skupa u napadu, bilo koji klub to bio!

  • 07.02.2020.

    Kakav je to rječnik?! Odvratni ste,2 razreda osnovne

Komentiraj...
Vidi sve komentare