Obavijesti

Sport

Komentari 130

Luka, evo i Rakete: Bilbao je izbacio Barcu iz četvrtfinala!

Luka, evo i Rakete: Bilbao je izbacio Barcu iz četvrtfinala!
4

Dva najbolja španjolska kluba ispala su iz Kupa kralja. Nakon Reala, Barcelona je izgubila od Athletic Bilbaa 1-0 i tako se oprostila od trofeja. Jedini gol zabio je Inaki Williams u samoj završnici...

VIDEO

Kakva noć u Baskiji! Večeras će se tamo slaviti i veseliti u toj španjolskoj pokrajini jer su njihova dva kluba srušila dva najbolja španjolska. Nakon Real Madrida, i Barcelona je izletjela iz četvrtfinala Kupa kralja! Katalonci su u gostima izgubili od Athletic Bilbaa 1-0 golom Williamsa u samoj završnici.

Pokretanje videa...

Barcelona, trening 02:29

Razni potresi pogodili su Kataloniji u prethodnim tjednima, a ovaj poraz im je donio tornado. Odnosi igrača i Uprave nisu baš najbolji, a dodatno su se pogoršali nakon što je sportski direktor Eric Abidal rekao kako su igrači tražili smjenu Valverdea. Tu se pobunio Leo Messi koji je rekao da je to laž, a u moru tih potresa dogodio im se i ovaj poraz koji će bitno odrediti njihovu sudbinu u daljnjem tijeku sezone.

Bila je to utakmica u kojoj nije niti smrdjelo, niti mirisalo. Barca je dominirala, ali to nije bilo ništa konkretno. Bilo je to više uzaludno dodavanje bez nekog smisla, koje može samo eventualno koristiti za bolji dojam u statistici.

 Leo Messi se opet često povlačio prema sredini i pokušao nešto iskreirati jer očito njegove kolege iz srednjeg reda nisu za to sposobne. Imao je nekoliko solo akcija, jednom je poslužio i Fatija, ali mladić nije ovaj put uspio zabiti. 

Kad već nitko ne može zabiti, tu stvari u svoje ruke opet mora preuzeti Argentinac koji je nekoliko minuta prije kraja imao ogromnu šansu. Išao je sam na Simona, ali golman Bilbaa ga je pročitao kao 'Bambija'. Klasično nogometno pravilo koštalo je Katalonce i u samoj završnici kada je San Mames eksplodirao. Ibai je ubacio s desne strane, a Inaki Williams je jedva dotaknuo loptu glavom i poslao ju u mrežu. Čovjek do tog gola nije mogao pogoditi baš ništa, a onda u posljednjim sekundama presudi prvacima Španjolske. Eto što je nogomet. 

Ivan Rakitić igrao je do 70. minute, ali potpuno se utopio u sivilo svoje momčadi koja, osim Messija, nije imala raspoloženog igrača. 

Pitanje je kako će ovaj poraz utjecati na već ranjenu Barcu koja je sama sebi stvorila probleme u prethodnim mjesecima. Što rezultatske, a što strukturne. Igrači i Uprava se ne podnose, a sada se taj njihov odnos polako počeo očitavati i na terenu. 

Teški su trenuci pred Setienom koji je goruću klupu Barcelone preuzeo prije nešto manje od mjesec dana. Ali pravo pitanje je do kad će sjediti na njoj. Kataloncima je ovo najranije ispadanje iz Kupa još od 2010. godine. Tada ih je vodio Guardiola, a ispali su u osmini finala od Seville. Od tada pa do danas su čak pet puta osvojili, ali sada je jasno da ove godine neće.

Nevjerojatno je i da smo u četvrtfinalu Kupa vidjeli čak četiri iznenađenja. Drugoligaš Mirandes izbacio je Villarreal, Granada Valenciju, Real Sociedad madridski Real, a sada i Bilbao Barcelonu. Zaista, ne sjećamo se kada smo nešto ovako vidjeli u Kupu kralja...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom