To je to što me zanima!

Pique u centru skandala: Sa Savezom dogovarao Superkup u S. Arabiji i zaradio milijune...

Rubi, da vidimo kada je novac u pitanju... Ako bi Realu išlo osam milijuna, dovraga... Osam ide Realu i isto toliko i Barceloni. Ostali su plaćeni dva milijuna i milijun eura, govorio je Pique predsjedniku španjolskog saveza
Vidi originalni članak

Uz nogometnu karijeru, nogometaš Barcelone Gerard Pique već nekoliko godina uspješno kroči i poslovnim stazama. No, sada se pojavio u središtu skandala koji trese španjolski nogomet.

Prije dvije godine španjolski nogometni savez je Superkup prebacio u Saudijsku Arabiju. Opravdavali su to željom da populariziraju španjolski nogomet u tome podneblju, ali bilo je svima kristalno jasno da je ogroman novac glavni razlog. 

U tome poslu posredovala je Piqueova agencija Kosmos koja je utjecala na to da se Superkup igra u Rijadu. Španjolski portal El Confidencial objavio je audio snimke razgovora između nogometaša Barcelone i predsjednika španjolskog saveza Luisa Rubialesa u kojem dogovaraju premještanje Superkupa u Saudijsku Arabiju. Na Piqueov račun trebalo je sjesti oko četiri milijuna eura.

- Rubi, da vidimo kada je novac u pitanju... Ako bi Realu išlo osam milijuna, dovraga... Osam ide Realu i isto toliko i Barceloni. Ostali su plaćeni dva milijuna i milijun eura. To je 19, a ti daješ savezu šest milijuna i tebi ostaje šest. Izbacimo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći - govorio je Pique Rubialesu, pišu Španjolci. 

Pique je za šest godina, na koliko je i potpisan ugovor sa Saudijskom Arabijom, planirao zaraditi 24 milijuna eura, dok bi se račun španjolskog saveza napunio s 40 milijuna eura. 

Prvo izdanje nove verzije Superkupa osvojio je Real Madrid 2020. godine, a već tada su kružile glasine da je i Piqueova firma uključena u cijeli posao. Rubiales je negirao to. 

Kosmos Holding ne bi naplaćivao provizije izravno od Saveza kako ne bi prekršio etički kodeks jer igrači ne smiju sudjelovati u nikakvim poslovima, ali Pique je pronašao način da zaradi. I ušao u sukob interesa.

- Svaka čast, Geri. I ne govorim o tvojem golu i pobjedi. Potpisali smo ugovor sa Saudijskom Arabijom. Hvala ti na svemu i tu sam što god ti treba - čestitao je predsjednik Rubiales Piqueu na obavljenom poslu. 

Zbog toga bi mogao imati problema jer skandalozno je da igrač posreduje u poslovima Saveza i na svoj račun kupi milijune.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL STJEPANA URSE:

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 18.04.2022.

    Klošarčina

  • RedDoor 18.04.2022.

    Nije trebao dirati ni Davis Cup, uništio je svu draž skoro.

  • Mendieta6 18.04.2022.

    Ovo je influencer a ne ove curice sto kupe pratitelje i utripuju da su nesto bitne a nemaju za kifle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare