Obavijesti

Sport

Komentari 15

Pique u centru skandala: Sa Savezom dogovarao Superkup u S. Arabiji i zaradio milijune...

Pique u centru skandala: Sa Savezom dogovarao Superkup u S. Arabiji i zaradio milijune...

Rubi, da vidimo kada je novac u pitanju... Ako bi Realu išlo osam milijuna, dovraga... Osam ide Realu i isto toliko i Barceloni. Ostali su plaćeni dva milijuna i milijun eura, govorio je Pique predsjedniku španjolskog saveza

VIDEO

Uz nogometnu karijeru, nogometaš Barcelone Gerard Pique već nekoliko godina uspješno kroči i poslovnim stazama. No, sada se pojavio u središtu skandala koji trese španjolski nogomet.

Prije dvije godine španjolski nogometni savez je Superkup prebacio u Saudijsku Arabiju. Opravdavali su to željom da populariziraju španjolski nogomet u tome podneblju, ali bilo je svima kristalno jasno da je ogroman novac glavni razlog. 

football Europa League match - SSC Napoli vs FC Barcellona

U tome poslu posredovala je Piqueova agencija Kosmos koja je utjecala na to da se Superkup igra u Rijadu. Španjolski portal El Confidencial objavio je audio snimke razgovora između nogometaša Barcelone i predsjednika španjolskog saveza Luisa Rubialesa u kojem dogovaraju premještanje Superkupa u Saudijsku Arabiju. Na Piqueov račun trebalo je sjesti oko četiri milijuna eura.

- Rubi, da vidimo kada je novac u pitanju... Ako bi Realu išlo osam milijuna, dovraga... Osam ide Realu i isto toliko i Barceloni. Ostali su plaćeni dva milijuna i milijun eura. To je 19, a ti daješ savezu šest milijuna i tebi ostaje šest. Izbacimo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći - govorio je Pique Rubialesu, pišu Španjolci. 

REAL MADRID v FC BARCELONA. LA LIGA 2021/2022. ROUND 29.

Pique je za šest godina, na koliko je i potpisan ugovor sa Saudijskom Arabijom, planirao zaraditi 24 milijuna eura, dok bi se račun španjolskog saveza napunio s 40 milijuna eura. 

Prvo izdanje nove verzije Superkupa osvojio je Real Madrid 2020. godine, a već tada su kružile glasine da je i Piqueova firma uključena u cijeli posao. Rubiales je negirao to. 

Europa League - Round of 16 Second Leg - Galatasaray v FC Barcelona

Kosmos Holding ne bi naplaćivao provizije izravno od Saveza kako ne bi prekršio etički kodeks jer igrači ne smiju sudjelovati u nikakvim poslovima, ali Pique je pronašao način da zaradi. I ušao u sukob interesa.

- Svaka čast, Geri. I ne govorim o tvojem golu i pobjedi. Potpisali smo ugovor sa Saudijskom Arabijom. Hvala ti na svemu i tu sam što god ti treba - čestitao je predsjednik Rubiales Piqueu na obavljenom poslu. 

Zbog toga bi mogao imati problema jer skandalozno je da igrač posreduje u poslovima Saveza i na svoj račun kupi milijune.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL STJEPANA URSE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom