To je to što me zanima!

Pismo Kouassija navijačima: "Jednoga dana ću se vratiti..."

EMOTIVAN OPROŠTAJ Nakon dvije splitske godine Bjelokošćanin Jean Kouassi je otputovao u Šangaj. Od navijača Hajduka oprostio se pismom i najavio povratak
Vidi originalni članak

Posljednji detalj transfera Jean Kouassi (20) dogovorio je u poluvremenu utakmice Hajduka i Belupa. Kad se vratio u svečanu ložu, poljubio je sinčića Ivana i suprugu Aminatu te im kazao: “Ujutro letim u Kinu”. Potom je uzeo komad papira i napisao oproštajnu poruku navijačima.

“Dragi navijači Hajduka, bio sam ovdje dvije godine i poklonili ste mi puno radosti i lijepih trenutaka. Nikad neću zaboraviti što ste učinili za mene. Sad odlazim, u srcu osjećam tugu zbog toga. Volim vas i nikad vas neću zaboraviti. Ajmo, bijeli, vratit ću se... Jean Kouassi”, stoji u pismu.

Dok je davao zadnji intervju, glas mu je drhtao. Došao je u zimu 2013., a debitirao je na pripremama protiv Brotnja u Čitluku. U blatu do koljena, baš kao i u njegovu zadnjem nastupu, protiv Vinogradara u Mladini.

- Iskreno, nisam imao pojma kamo dolazim. Još se sjećam prvih treninga, prve utakmice po blatu i hladnoći. Pitao sam se kamo sam to došao, no čim smo se vratili u Split, kad sam vidio grad i stadion, kad je krenuo huk s tribina na prvom derbiju, znao sam da je to to - sjetio se Jean.

Navijači Hajduka odmah su ga zavoljeli, skandirali su mu “Drogba, Drogba...”, a dobio je i domaći nadimak - Kvasina. Zabijao je, borio se, a golove je slavio atraktivnim premetima i saltima.

- Od početka, kamo god sam došao, svi su bili pozitivni i ponavljali da moram zabiti Dinamu. I susjedi u zgradi bi samo pozvonili na vrata i ostavili voće ili kolače, pogotovo nakon što su mi se doselili supruga i sin.

A Kouassi je uzvraćao ljubav. Uvijek je bio prvi kad je trebalo ići na druženja s navijačima, kao da je znao da će brzo otići.

- Teško mi je, ali ovo je najbolje i za mene i za klub. Split i navijači su mi u srcu, obožavam ovaj klub, grad i ljude, no moram ići - rekao je Kouassi i otputovao...

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Glasaj za HSP1861 19.02.2015.

    Svi koji su otisli iz Hajduka nisu se vratili.Propali su svi odreda.

  • Vladek78 19.02.2015.

    eo njega nazad čim skuži da tamo ima manje para nego u Hajduku

  • lolololo100 18.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare