To je to što me zanima!

Plava zemlja 'uzela' i drugog favorita: Ispao je i Đoković!

I drugi najveći protivnik plave zemlje na ATP-u u Madridu oprostio se i prije nego očekivano. Nakon Nadala Đoković je ispao u četvrtfinalu od Tipsarevića sa 7-6, 6-3
Vidi originalni članak

Za mene ovo nije tenis. Na crvenoj zemlji osjećaš da se možeš zaustaviti. No što god napraviš na ovoj podlozi, proklizat ćeš. Možda sljedeći put izađem u kopačkama ili pozovem Chucka Norrisa da me savjetuje kako igrati na ovom terenu, grmio je prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon pobjede u 2. kolu.

No, u četvrtfinalu nije mogao računati na kopačke ni na pomoć Chucka Norrisa za plavu zemlju te se već u četvrtfinalu oprostio od ATP Mastersa u Madridu. Noleta je izbacio sunarodnjak i kolega iz reprezentacije Janko Tipsarević 7-6, 6-3.

Time je turnir već nakon četvrtfinala izgubio dva najbolja igrača na svijetu jer je u četvrtak ispao Rafa Nadal. Ujedno su i Španjolac i Srbin bili najveći protivnici plave zemlje, čijim su uvođenjem organizatori turnira navukli bijes najboljih tenisača svijeta.

Za drugu pobjedu u šest ogleda s cjenjenijim sunarodnjakom Tipsarević je "ispalio" čak 30 winnera i spasio svih sedam break-lopti za pobjedu nakon sata i 44 minute igre. Bio je ovo 4. poraz Đokovića ove sezone, i prvi poraz prije polufinala od studenog 2010. godine kada ga je također na ATP Masters 1000 turniru, ali u u Parizu, nadigrao Francuz Michel Llodra. Ne računamo predaju bez borbe u Parizu godinu dana kasnije Jo-Wilfriedu Tsongi u četvrtfinalu.

Tipsarevića, pak, u polufinalu očekuje susret s 3. nositeljem, Švicarcem Rogerom Federerom, koji je pobjedom 6-4, 6-4 iz turnira ispratio posljednjeg domaćeg predstavnika u singlu Davida Ferrera. Po jedan break u svakom setu bio je dovoljan pobjedniku Madrida iz 2006. i 2009. godine za ulazak među četiri.

Prije Ferrera domaća se publika oprostila i od Fernanda Verdasca koji je očito previše slavio jučerašnju pobjedu nad Rafaelom Nadalom. Naime, 6. nositelj, Čeh Tomaš Berdych, razbio je Verdasca sa 6-1, 6-2 za svega malo više od sat vremena. Češki tenisač za finale će se boriti protiv Argentinca Juana Martina del Potra koji je u četvrtfinalu zaustavio lanjskog pobjednika Umaga, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, sa 6-3, 6-4.

Ljubičić se našalio na račun Nadala i Đokovića

Svježe umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić po ispadanju Novaka Đokovića u četvrtfinalu ATP Madrida odlučio se malo našaliti na račun dvojice najboljih svjetskih tenisača - Noleta i Rafe Nadala.

"Evo ideje za Davis Cup reprezentacije koje će ugostiti Španjolsku i Srbiju - plava zemlja."

ATP Madrid, četvrtfinale:

Del Potro (10) – Dolgopolov 6-3, 6-4

Berdych (6) – Verdasco (15) 6-1, 6-2

Tipsarević (7) – Đoković (1) 7-6(2), 6-3

Federer (3) – Ferrer (5) 6-4, 6-4

Idi na 24sata

Komentari 47

  • balance trace 12.05.2012.

    kako je ovo meni moćno kada netko nema blage veze o tenisu a pocme ovdje glumiti nekog stratega! Ovako vam stvari stoje, pratim vaki turnir vec godinama! Nadal je izgubio u velikoj borbi! Cestitke Verdasku na onakoj partiji! Razlog? Pod 1 (Nadal je malo ljut na organizatore zbog plave sljake ali ne zato sto je plava nego zato jer je puno vise klizavija nego ona prava sljaka! To su potvrdili i organizatori ali se to i moze zakljuciti nakon 10 min. gledanja nekog meca iz Madrida!) Pod 2 (Verdasco je jedva docekao neku nadalovu ljutnju ili pad koncentracije, jer ga covjek nije nikada pobjedio! Do proslog meca H2H je bio 14:0 u korist Nadala) Pod 3 (igrao je na domacem turniru jer je rođeni madrižanin) Kada se sve to zbroji dogodi se situacija da igrac kao Vredasco pobjedi igraca kao Nadal! Idemo dalje....sto se tice novaka? Cista taktika! Kad sam vidio da je Nadal ispao ja sutra dan odigram tip 2 na tipsu. koeficjent 5.0! Novaku poslje Rima sljede zivotna tri tutrnira (tri cilja koje je postavio za ovo sezonu) i desava se to da Rafa gubi od Verdasca, jedini je bodovno blizu Novaku! Znaci Novak nema toliku potrebu da se forsira i ide do kraja! Pogotovo kada je ova podloga skliska pa rizikuje i mogucu ozljedu! Uzima covjek svaki minimalni odmor koji mu se pruzi jer ih cekaju pakleni mjeseci! Idemo dalje...sto se tice Rogera....on ovo on ono, njemu nesmeta ovako i ta sr..a koja pisete! Ma on nema pravo na gresku, jednostavno mora pobjedivati sve jer mu je cilj da se vrati na prvo mjesto! I kad je u takoj poziciji on nema prvavo na kalkulacije nego samo uzimanje bodova! Da je on slucajno u Noletovoj poziciji vjerujte da bi scenario bio identican! Mene ce shvatiti svi oni koji prate tenis...hvala

  • aco_s 12.05.2012.

    jbt ko je gledao mec vidio je kako se klize djokovic ,bas su bezveze napravili ovo sa podlogom

  • Čiko Spase 12.05.2012.

    nole to je sve sastavni dio sporta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare