Obavijesti

Sport

Komentari 47

Plava zemlja 'uzela' i drugog favorita: Ispao je i Đoković!

Plava zemlja 'uzela' i drugog favorita: Ispao je  i Đoković!
4

I drugi najveći protivnik plave zemlje na ATP-u u Madridu oprostio se i prije nego očekivano. Nakon Nadala Đoković je ispao u četvrtfinalu od Tipsarevića sa 7-6, 6-3

VIDEO

Za mene ovo nije tenis. Na crvenoj zemlji osjećaš da se možeš zaustaviti. No što god napraviš na ovoj podlozi, proklizat ćeš. Možda sljedeći put izađem u kopačkama ili pozovem Chucka Norrisa da me savjetuje kako igrati na ovom terenu, grmio je prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon pobjede u 2. kolu.

No, u četvrtfinalu nije mogao računati na kopačke ni na pomoć Chucka Norrisa za plavu zemlju te se već u četvrtfinalu oprostio od ATP Mastersa u Madridu. Noleta je izbacio sunarodnjak i kolega iz reprezentacije Janko Tipsarević 7-6, 6-3.

Time je turnir već nakon četvrtfinala izgubio dva najbolja igrača na svijetu jer je u četvrtak ispao Rafa Nadal. Ujedno su i Španjolac i Srbin bili najveći protivnici plave zemlje, čijim su uvođenjem organizatori turnira navukli bijes najboljih tenisača svijeta.

Za drugu pobjedu u šest ogleda s cjenjenijim sunarodnjakom Tipsarević je "ispalio" čak 30 winnera i spasio svih sedam break-lopti za pobjedu nakon sata i 44 minute igre. Bio je ovo 4. poraz Đokovića ove sezone, i prvi poraz prije polufinala od studenog 2010. godine kada ga je također na ATP Masters 1000 turniru, ali u u Parizu, nadigrao Francuz Michel Llodra. Ne računamo predaju bez borbe u Parizu godinu dana kasnije Jo-Wilfriedu Tsongi u četvrtfinalu.

Tipsarevića, pak, u polufinalu očekuje susret s 3. nositeljem, Švicarcem Rogerom Federerom, koji je pobjedom 6-4, 6-4 iz turnira ispratio posljednjeg domaćeg predstavnika u singlu Davida Ferrera. Po jedan break u svakom setu bio je dovoljan pobjedniku Madrida iz 2006. i 2009. godine za ulazak među četiri.

Prije Ferrera domaća se publika oprostila i od Fernanda Verdasca koji je očito previše slavio jučerašnju pobjedu nad Rafaelom Nadalom. Naime, 6. nositelj, Čeh Tomaš Berdych, razbio je Verdasca sa 6-1, 6-2 za svega malo više od sat vremena. Češki tenisač za finale će se boriti protiv Argentinca Juana Martina del Potra koji je u četvrtfinalu zaustavio lanjskog pobjednika Umaga, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, sa 6-3, 6-4.

Ljubičić se našalio na račun Nadala i Đokovića

Svježe umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić po ispadanju Novaka Đokovića u četvrtfinalu ATP Madrida odlučio se malo našaliti na račun dvojice najboljih svjetskih tenisača - Noleta i Rafe Nadala.

"Evo ideje za Davis Cup reprezentacije koje će ugostiti Španjolsku i Srbiju - plava zemlja."

ATP Madrid, četvrtfinale:

Del Potro (10) – Dolgopolov 6-3, 6-4

Berdych (6) – Verdasco (15) 6-1, 6-2

Tipsarević (7) – Đoković (1) 7-6(2), 6-3

Federer (3) – Ferrer (5) 6-4, 6-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja