To je to što me zanima!

Metličić: Bilo je kaotično, ne mogu biti optimist. Ako je ovo bila priprema za Dance... ajme!

Pa mi u 55. minuti protiv Maroka moramo mijenjati dva igrača iz napada za obranu. Danci će nas na tome pogaziti! Druge reprezentacije te izmjene rade puno kvalitetnije, uigranije. Nemamo šest igrača koji igraju i napad i obranu, kaže Šprem
Vidi originalni članak

Godinama nemamo prvoga golmana, a morali smo nekoga istrpjeti, ustvrdio je Drago Vuković u studiju RTL-a, na što se nadovezao Goran Šprem:

- Svi znaju tko je prvi golman Francuske, Danske, Norveške, Španjolske...

A sama pobjeda nad Marokom nije ih oduševila. Štoviše, u poluvremenu je Petar Metličić rekao:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako je ovo priprema za Dansku... ajme! Pa mi smo gubili od Maroka 9-4!

Vuković se nadovezao:

- SAD i Maroko trebale su biti dvije utakmice za samopouzdanje, ali nismo ga dobili.

Nakon susreta izgledalo je malo ljepše. Ali daleko od velikog optimizma.

- Uputio bih jednu kritiku. Nije mi drago da mi protiv Maroka u 55. minuti moramo mijenjati dva igrača obrana-napad. Ako ćemo tako igrati protiv Danske, pogazit će nas! Teško je s njima igrati i šest na šest, a ako ćeš mijenjati, iskoristit će svaku situaciju. Možda sam subjektivan i drugačije to vidim, ali imam osjećaj da druge reprezentacije to rade kvalitetnije nego mi, da nemaju toliko prostora, je li to uigranije, ne znam, evo, rekao je nakon pobjede 35-24 Šprem.

VELIKI IZAZOV Horvat: Danci ne vole da ih se tuče, moramo složiti dramu i rat

U studiju spomenute televizije u svaku nas utakmicu uz kolegu Vargeka i kolegicu Hemen uvode i tri legende iz ere 'paklenih' Drago Vuković, spomenuti Šprem i Petar Metličić. Uvijek kažu što im je na pameti bez obzira na to je li za nekoga dobro ili loše, pa je tako bilo i ovaj put.

- Po prikazanom u prva tri kola ne možemo biti preveliki optimisti. Nema smisla komentirati ovu utakmicu - rekao sam za prvo poluvrijeme da je bilo najbolje ugasiti TV, a drugo, koje smo dobili, bilo je u još većem kaosu. Obrana, napad, sve... Nadam se da možemo iznenaditi Dansku, ali nisam optimist. No, dok nada postoji, moramo vjerovati u njih - rekao je Metličić.

KAPETAN 'KAUBOJA' Duvnjak: Mislim da će nam biti puno lakše igrati protiv Danske

Obrana protiv Marokanaca opet nije bila najbolja, a to se neće smjeti dogoditi protiv Danske ako Hrvatska želi imati bar neke šanse za prolazak u četvrtfinale. No, pozitivan je bio nastup Luke Cindrića koji je zabio devet golova.

- On je iskoristio njihovu dublju zonu, to je njegova igra iz Barcelone, koju smo čekali. Iskoristio je šansu, za razliku od nekih drugih - rekao je Pero.

- Da se to događa kad imaš četiri boda, rekao bih opuštenost ili tako nešto. Ali moram reći nešto pozitivno. Cindra, sori, igrao si fantastično danas i svaka ti čast. To je onakav Cindra kakvog mi hoćemo, prodoran, puca, a igra i za druge. Pucao je 9-9, to je za samopouzdanje - rekao je Šprem pa se osvrnuo na Dance

- Naši moraju tući u obrani i treba nam deset do 15 obrana golmana. Ali u obrani dajte se potucite! Lutamo, a poveli smo na SP tri-četiri igrača koji su obrambeni specijalisti. Onda gradi obranu na njima!

Danci će, očekuju naši, igrati 6-0 obranu.

- Moramo ih otvoriti vanjskim šutem. Ovo je bila obrana 3-3 protiv 6-0 obrane. Ne znam jesmo li u tri utakmice imali ijedan blok! Šarac, Martinović i Duvnjak su pod povećalom. Svi praktički. Prekosutra moraju biti pravi. Čvrsti u obrani. Imati 10-15 obrana. Moramo imati kontre - usuglasili su se stručni komentatori.

Hrvatska 19. siječnja igra protiv spomenute Danske, a dva dana kasnije, u subotu, 23. siječnja 'kauboje' čeka susret s Belgijom. Drugi krug završavaju u ponedjeljak, 25. siječnja protiv Bahreina.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Martin Krpan 18.01.2023.

    Bit če u najmanju ruku +10 za Dansku

  • labamba1 18.01.2023.

    U svim reprezentacijama svijeta igraju najbolji, gdje su stepancic, sliskovic, mandalinic, marino maric, sego, pavlovic, brozovic... Pa ne zoves najbolje nego ti zoves one koji se moraju prodati za sitne pare.

  • mladenmladen 18.01.2023.

    Nije problem izgubiti....problem je na koji način izgubiš...Jer za dobiti bilo koga ...treba ostaviti srce na terenu...a naši se protiv Egipta nisu pošteno ni oznojili....Kad pogledam druge ekipe... fizički su puno moćniji i njihova glad za pobjedom... nemjerljivo...naši očito nemaju volje za pobjedom...jer na treningu se zaslužuju pobjede...Nažalost i rukomet i košarka u nas žive na staroj slavi...Gradovi i proračuni sve manje ulažu u sport...tako da je pitanje vremena kada ćemo dotaknuti dno...Sve više menadžeri kroje sudbinu djece i mladih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare