Obavijesti

Sport

Komentari 22

Horvat: Danci ne vole da ih se tuče, moramo složiti dramu i rat

Horvat: Danci ne vole da ih se tuče, moramo složiti dramu i rat

Sigurno će obrana biti odlučujuća u utakmici s Dancima, ali kad igrate protiv reprezentacije kao što je Danska, sve mora štimati, rekao je izbornik hrvatskih rukometaša

VIDEO

Primili smo previše golova u prvom poluvremenu, ušli su neki nemogući šutevi koje je teško braniti jer su nepredvidivi. Veseli pozitiva ljudi, energija koju nam daju, a to nam treba, pozitiva i dobre vibracije nosimo prema Malmöu, započeo je nakon pobjede protiv Maroka 35-24 izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat.

Ni Danci nisu znali vide li dobro, a moramo ih dobiti? Duvnjaku smo, čini se, našli novu ulogu
Ni Danci nisu znali vide li dobro,  a moramo ih dobiti? Duvnjaku smo, čini se, našli novu ulogu

Nakon lošeg ulaska u utakmicu uspjeli su se posložiti hrvatski rukometaši, a u napadu je posebno povukao Luka Cindrić (29) koji je zabio devet golova iz devet udaraca. 

- Luka Cindrić je srednji vanjski koji igra u Barceloni, kad je pravi - jedno veliko oružje. Treba nam prava obrana protiv Danaca, bez obzira na napadačko izdanje pojedinca, moramo bolje u obrani i imati jači fokus na gustoću i kontakt, ne smijemo im dozvoliti da igraju unutar devet metara ako želimo imati šansu protiv Danske - osvrnuo se na iduću utakmicu izbornik Horvat.

Croatia vs Morocco

Pred 'kaubojima' je sad drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, a slijedi im selidba u drugi grad. U nastavku natjecanja čekaju ih DanskaBelgija Bahrein, ali ključna će biti sljedeća utakmica protiv skandinavske reprezentacije, koja na svjetskim prvenstvima nije izgubila zadnjih 19 utakmica. Ona je na rasporedu već u četvrtak, 19. siječnja. 

- Sigurno će obrana biti odlučujuća u utakmici sa Dancima, ali kad igrate protiv reprezentacije kao što je Danska, sve mora štimati. Napad mora biti discipliniran da se Danci ne rastrče, obrana mora biti maksimalno agresivna jer ne vole tučnjavu, moramo napraviti dramu i rat - objasnio je Horvat pa završio o Dancima:

'Kauboji' do uvjerljive pobjede protiv Maroka nakon panike na početku! Savršena igra Cindrića
'Kauboji' do uvjerljive pobjede protiv Maroka nakon panike na početku! Savršena igra Cindrića

- Imamo neke dogovore, dobro smo odigrali protiv Danaca u Mađarskoj na prošlom prvenstvu, uzet ćemo neke dobre stvari, probati spremiti iznenađenje-dva i nadati se da će svi segmenti igre, od golmana, obrane, napada... funkcionirati.

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak (34) dobio je udarac i napustio igru, a svi se nadaju kako će moći pomoći 'kaubojima' u drugom krugu.

Hrvatska protiv Maroka u posljednjoj utakmici skupine SP-a

- Dobio je udarac u mišić, sutra ćemo vidjeti koliko je ozbiljno, ali Domagoj Duvnjak može najviše istrpjeti i ne sumnjamo da će igrati - zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige