Obavijesti

Sport

Komentari 13

Metličić: Bilo je kaotično, ne mogu biti optimist. Ako je ovo bila priprema za Dance... ajme!

Metličić: Bilo je kaotično, ne mogu biti optimist. Ako je ovo bila priprema za Dance... ajme!

Pa mi u 55. minuti protiv Maroka moramo mijenjati dva igrača iz napada za obranu. Danci će nas na tome pogaziti! Druge reprezentacije te izmjene rade puno kvalitetnije, uigranije. Nemamo šest igrača koji igraju i napad i obranu, kaže Šprem

VIDEO

Godinama nemamo prvoga golmana, a morali smo nekoga istrpjeti, ustvrdio je Drago Vuković u studiju RTL-a, na što se nadovezao Goran Šprem:

- Svi znaju tko je prvi golman Francuske, Danske, Norveške, Španjolske...

A sama pobjeda nad Marokom nije ih oduševila. Štoviše, u poluvremenu je Petar Metličić rekao:

Pokretanje videa...

Rukomet 00:55

- Ako je ovo priprema za Dansku... ajme! Pa mi smo gubili od Maroka 9-4!

Vuković se nadovezao:

- SAD i Maroko trebale su biti dvije utakmice za samopouzdanje, ali nismo ga dobili.

Nakon susreta izgledalo je malo ljepše. Ali daleko od velikog optimizma.

- Uputio bih jednu kritiku. Nije mi drago da mi protiv Maroka u 55. minuti moramo mijenjati dva igrača obrana-napad. Ako ćemo tako igrati protiv Danske, pogazit će nas! Teško je s njima igrati i šest na šest, a ako ćeš mijenjati, iskoristit će svaku situaciju. Možda sam subjektivan i drugačije to vidim, ali imam osjećaj da druge reprezentacije to rade kvalitetnije nego mi, da nemaju toliko prostora, je li to uigranije, ne znam, evo, rekao je nakon pobjede 35-24 Šprem.

Horvat: Danci ne vole da ih se tuče, moramo složiti dramu i rat
Horvat: Danci ne vole da ih se tuče, moramo složiti dramu i rat

U studiju spomenute televizije u svaku nas utakmicu uz kolegu Vargeka i kolegicu Hemen uvode i tri legende iz ere 'paklenih' Drago Vuković, spomenuti Šprem i Petar Metličić. Uvijek kažu što im je na pameti bez obzira na to je li za nekoga dobro ili loše, pa je tako bilo i ovaj put.

- Po prikazanom u prva tri kola ne možemo biti preveliki optimisti. Nema smisla komentirati ovu utakmicu - rekao sam za prvo poluvrijeme da je bilo najbolje ugasiti TV, a drugo, koje smo dobili, bilo je u još većem kaosu. Obrana, napad, sve... Nadam se da možemo iznenaditi Dansku, ali nisam optimist. No, dok nada postoji, moramo vjerovati u njih - rekao je Metličić.

Duvnjak: Mislim da će nam biti puno lakše igrati protiv Danske
Duvnjak: Mislim da će nam biti puno lakše igrati protiv Danske

Obrana protiv Marokanaca opet nije bila najbolja, a to se neće smjeti dogoditi protiv Danske ako Hrvatska želi imati bar neke šanse za prolazak u četvrtfinale. No, pozitivan je bio nastup Luke Cindrića koji je zabio devet golova.

- On je iskoristio njihovu dublju zonu, to je njegova igra iz Barcelone, koju smo čekali. Iskoristio je šansu, za razliku od nekih drugih - rekao je Pero.

- Da se to događa kad imaš četiri boda, rekao bih opuštenost ili tako nešto. Ali moram reći nešto pozitivno. Cindra, sori, igrao si fantastično danas i svaka ti čast. To je onakav Cindra kakvog mi hoćemo, prodoran, puca, a igra i za druge. Pucao je 9-9, to je za samopouzdanje - rekao je Šprem pa se osvrnuo na Dance

Croatia vs Morocco

- Naši moraju tući u obrani i treba nam deset do 15 obrana golmana. Ali u obrani dajte se potucite! Lutamo, a poveli smo na SP tri-četiri igrača koji su obrambeni specijalisti. Onda gradi obranu na njima!

Danci će, očekuju naši, igrati 6-0 obranu.

- Moramo ih otvoriti vanjskim šutem. Ovo je bila obrana 3-3 protiv 6-0 obrane. Ne znam jesmo li u tri utakmice imali ijedan blok! Šarac, Martinović i Duvnjak su pod povećalom. Svi praktički. Prekosutra moraju biti pravi. Čvrsti u obrani. Imati 10-15 obrana. Moramo imati kontre - usuglasili su se stručni komentatori.

Hrvatska 19. siječnja igra protiv spomenute Danske, a dva dana kasnije, u subotu, 23. siječnja 'kauboje' čeka susret s Belgijom. Drugi krug završavaju u ponedjeljak, 25. siječnja protiv Bahreina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"