To je to što me zanima!

'Pobjeda protiv Hrvata ništa ne znači ako izgubimo od Gruzije'

Grčka je pobjedom protiv Hrvatske napravila veliki korak prema direktnom plasmanu na Euro, no ta tri boda neće im značiti baš ništa ne uzmu li bar bod protiv Gruzije
Vidi originalni članak

Grčka nogometna reprezentacija neporažena je u 15 utakmica pod ravnanjem njihova izbornika Fernanda Santosa. Posljednji put pobijedili su Hrvatsku u petak i sada u 16 utakmici u nizu ne smiju izgubiti žele li se izravno plasirati na Europsko prvenstvo. U utorak je na rasporedu gostovanje kod opuštene Gruzije. Pobjedom protiv Bilićevih izabranika Grčka je preskočila Hrvatsku i sada na čelu tablice ima dva boda prednosti.

- Napravili smo veliki korak pobjedom protiv Hrvatske, no moramo itekako biti koncentrirani na utakmicu u Gruziji. Sretni smo, no ništa još nismo postigli tom pobjedom - rekao je Santos koji je u ponedjeljak navršio 57 godina.

Iako su ga mnogi osporavali, portugalski stručnjak odlično vodi Grčku prema Europskom prvenstvu. U Gruziji mu treba samo jedan bod da i matematički osigura Ukrajinu i Poljsku, a ako u 15 utakmica do sada nije izgubio, teško da će sada podbaciti.

- Ta statistika nije slučajnost. Nanizali smo 15 utakmica bez poraza je ova momčad ima osobnost i posvećena je potpuno zajedničkom cilju. Strpljivi smo, čekamo da se protivnik opusti i pogriješi. Nakon toga znamo obraniti rezultat. Čim zabijemo gol našim protivnicama postaje gotovo nemoguće da izjednače - kaže kapetan Giorgos Karagounis.

Grčka bi porazom od Gruzije i pobjedom Hrvatske protiv Latvije pala na drugo mjesto te bi na Euro mogla kroz dodatne kvalifikacije ili najbolji drugi. Uzme li najmanje jedan bod u Gruziji, Grčka će se izravno plasirati na EP, a Hrvatska bi igrala dodatne kvalifikacije ili nizom sretnih okolnosti prošla kao najbolja drugoplasirana momčad kvalifikacija.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • plavocrni 11.10.2011.

    danas ce odigrat bunker kakav svijet i nogomet jos nisu vidjeli..0-0 ko kuca..

  • HercegSvabo 11.10.2011.

    Da sad Guzija pobjedi protiv Srbije-Reloaded, stvarno bi mi se pogled na svijet totalno povrno naopačke....

  • Nesnošljivi 11.10.2011.

    Daj ne kipaj.. Grci izgubiti utakmicu..ajme glume..patetike.. Bit će i hitnih slučajeva i napada epilepsije ako zatreba.. I zašto im ne napenale kaznu za molotovljev?! Ono, za po dvije baklje te nekakve zasavice i uzvike u dvije međunarodne utakmice platini dolazi kod premijera i predsjednika država i prijeti izbacivanjima i klubova i reprezentacije iz takmičenja a za ovo ni A ni B.. Ideš ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare