Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Pobjeda protiv Hrvata ništa ne znači ako izgubimo od Gruzije'

'Pobjeda protiv Hrvata ništa ne znači ako izgubimo od Gruzije'
1

Grčka je pobjedom protiv Hrvatske napravila veliki korak prema direktnom plasmanu na Euro, no ta tri boda neće im značiti baš ništa ne uzmu li bar bod protiv Gruzije

VIDEO

Grčka nogometna reprezentacija neporažena je u 15 utakmica pod ravnanjem njihova izbornika Fernanda Santosa. Posljednji put pobijedili su Hrvatsku u petak i sada u 16 utakmici u nizu ne smiju izgubiti žele li se izravno plasirati na Europsko prvenstvo. U utorak je na rasporedu gostovanje kod opuštene Gruzije. Pobjedom protiv Bilićevih izabranika Grčka je preskočila Hrvatsku i sada na čelu tablice ima dva boda prednosti.

- Napravili smo veliki korak pobjedom protiv Hrvatske, no moramo itekako biti koncentrirani na utakmicu u Gruziji. Sretni smo, no ništa još nismo postigli tom pobjedom - rekao je Santos koji je u ponedjeljak navršio 57 godina.

Iako su ga mnogi osporavali, portugalski stručnjak odlično vodi Grčku prema Europskom prvenstvu. U Gruziji mu treba samo jedan bod da i matematički osigura Ukrajinu i Poljsku, a ako u 15 utakmica do sada nije izgubio, teško da će sada podbaciti.

- Ta statistika nije slučajnost. Nanizali smo 15 utakmica bez poraza je ova momčad ima osobnost i posvećena je potpuno zajedničkom cilju. Strpljivi smo, čekamo da se protivnik opusti i pogriješi. Nakon toga znamo obraniti rezultat. Čim zabijemo gol našim protivnicama postaje gotovo nemoguće da izjednače - kaže kapetan Giorgos Karagounis.

Grčka bi porazom od Gruzije i pobjedom Hrvatske protiv Latvije pala na drugo mjesto te bi na Euro mogla kroz dodatne kvalifikacije ili najbolji drugi. Uzme li najmanje jedan bod u Gruziji, Grčka će se izravno plasirati na EP, a Hrvatska bi igrala dodatne kvalifikacije ili nizom sretnih okolnosti prošla kao najbolja drugoplasirana momčad kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu