To je to što me zanima!

Pojačanje prije Gzire: Novi lijevi bočni je Rus - Mihail Merkulov

Najnoviji sjajni posao Roberta Palikuće je lijevi bočni koji ima 27 godina i 98 utakmica u ruskoj Premier ligi. Trener Tomić i mladi kapetan Smolčić najavljuju kako odgovoriti na malteške grubosti
Vidi originalni članak

'Bijeli' u četvrtak u 20 sati igraju europski uzvrat sa Gzirom (na Malti je bilo 2-0 za Rijeku). Momčad je u prvi tri ovosezonska istrčavanja zabilježila tri pobjede: bez primljenog gola, tri puta 2-0, a sjajno je u sezonu ušao i generalni menadžer za sport, Robert Palikuća.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok su glavni trener Goran Tomić i mladi kapetan Hrvoje Smolčić u press-centru najavljivali Rijeka vs Gzira, u klupskim su uredima obavljene zadnje formalnosti u dovođenju najnovijeg pojačanja.

Novi  igrač Rijeke je: ruski lijevi bočni - Mihail Merkulov. Dečko ima 27 godina i preko 100 utakmica u najjačim ruskim natjecanjima: europski jakoj Premier ligi i ruskom Kupu.

U Rijeku dolazi iz moćnog Rubina iz Kazana i po svim bi kriterijima trebao biti istinsko pojačanje za 'bijele' koji bi u četvrtak trebali potvrditi ulazak u 3. pretkolo Konferencijske lige.

PREDSTAVILI SELAHIJA Rijeka dovela reprezentativca Albanije: 'Igrao sam s Čopom'

Naravno, glasno zvoni Hajdukov slučaj iz 2019. Pobjeda na Malti 2-0 pa poraz na Poljudu 1-3 i senzacionalno ispadanje. Tomiću bi na raspolaganju trebali biti oporavljenici Čerin i Abass, a van stroja su Lepinjica (kartoni), Murić, Vuk, Bušnja, Krešić i Nwolokor.

- Maltežani su stalno igraju na rubu prekršaja, agresivna su momčad i mi ćemo im odgovoriti na isti način. Cilj je jasan, riječki: atraktivan, napadački nogomet i, naravno, pobjeda - priča Tomić.

Na Rujevici će se opet uživati u nogometu pred sjajnim navijačima, ali ostaju isti uvjeti: na stadion se može samo sa Covid-putovnicom ili negativnim Covid-testom ne starijim od 48 sati.

Istra je pobijeđena u sustavu 3-5-2. Hoćemo li ga gledati i u četvrtak?

- Nisam mijenjao zato što sam bio nezadovoljan bilo čijom igrom nego zbog izostanaka i da odmorim igrače jer u sezonu smo odam ušli u ritmu dvije utakmice tjedno i to po paklenim vrućinama. Ne brinu me promašaji, bitno je da stvaramo jako puno šansi. Bio sam miran i protiv Istre premda smo zabili tek u 78'. Znam da imamo izrazitu kvalitetu u napadu i da će postotak iskorištenih šansi samo rasti sa svakom novom utakmicom.

Kako se šefu čini novi veznjak, albanski reprezentativac Lindon Selahi?

- Jedno vrijeme je samo individualno trenirao tako da će mu trebati vremena, ali bio je dovoljan jedan trening da svima bude jasno kako smo dobili pojačanje. Lindon je pravi igrač - rekao je Tomić.

KOMENTAR Vjeruj Drmiću i kad promašuje! Rijeka - 3 utakmice, 3 pobjede

Hrvoje Smolčić (20) protiv Istre je izveo momčad na travnjak Rujevice. Jedan od najmlađih kapetana u klupskoj povijesti.

- Golema čast. Prije osam godina sam došao u moju Rijeku, a onda kada sam shvatio da ću biti kapetan ovako velikog kluba... To je ponos koji se ne da opisati - priča Smolčić čiji brat blizanac Ivan je također u kadru prve momčadi.

Gzira?

- Čujem da puno ljudi misli kako nas čeka samo formalnost, da ćemo to lako proći, ali vjerujte: mi u momčadi nemamo tu iluziju. Moramo odigrati na 100%, to je jedini način. Naravno, prolaz ne smije doći u pitanje - rekao je Hrvoje Smolčić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 28.07.2021.

    Rugali se Hajduku, a sad ovi iz Rijeke skupljaju besplatne otpatke po Europi.

  • Anton Onlyarmy 28.07.2021.

    Jel prati netko rusku ligu? Kakav je ovaj? Nadam se da će pomoći.

  • Mata10 28.07.2021.

    Uh 27 godina i "čak" 98 nastupa u Ruskoj ligi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare