Obavijesti

Sport

Komentari 19

Pojačanje prije Gzire: Novi lijevi bočni je Rus - Mihail Merkulov

Pojačanje prije Gzire: Novi lijevi bočni je Rus - Mihail Merkulov

Najnoviji sjajni posao Roberta Palikuće je lijevi bočni koji ima 27 godina i 98 utakmica u ruskoj Premier ligi. Trener Tomić i mladi kapetan Smolčić najavljuju kako odgovoriti na malteške grubosti

VIDEO

'Bijeli' u četvrtak u 20 sati igraju europski uzvrat sa Gzirom (na Malti je bilo 2-0 za Rijeku). Momčad je u prvi tri ovosezonska istrčavanja zabilježila tri pobjede: bez primljenog gola, tri puta 2-0, a sjajno je u sezonu ušao i generalni menadžer za sport, Robert Palikuća.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Dok su glavni trener Goran Tomić i mladi kapetan Hrvoje Smolčić u press-centru najavljivali Rijeka vs Gzira, u klupskim su uredima obavljene zadnje formalnosti u dovođenju najnovijeg pojačanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi  igrač Rijeke je: ruski lijevi bočni - Mihail Merkulov. Dečko ima 27 godina i preko 100 utakmica u najjačim ruskim natjecanjima: europski jakoj Premier ligi i ruskom Kupu.

U Rijeku dolazi iz moćnog Rubina iz Kazana i po svim bi kriterijima trebao biti istinsko pojačanje za 'bijele' koji bi u četvrtak trebali potvrditi ulazak u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Rijeka dovela reprezentativca Albanije: 'Igrao sam s Čopom'
Rijeka dovela reprezentativca Albanije: 'Igrao sam s Čopom'

Naravno, glasno zvoni Hajdukov slučaj iz 2019. Pobjeda na Malti 2-0 pa poraz na Poljudu 1-3 i senzacionalno ispadanje. Tomiću bi na raspolaganju trebali biti oporavljenici Čerin i Abass, a van stroja su Lepinjica (kartoni), Murić, Vuk, Bušnja, Krešić i Nwolokor.

- Maltežani su stalno igraju na rubu prekršaja, agresivna su momčad i mi ćemo im odgovoriti na isti način. Cilj je jasan, riječki: atraktivan, napadački nogomet i, naravno, pobjeda - priča Tomić.

Na Rujevici će se opet uživati u nogometu pred sjajnim navijačima, ali ostaju isti uvjeti: na stadion se može samo sa Covid-putovnicom ili negativnim Covid-testom ne starijim od 48 sati.

Istra je pobijeđena u sustavu 3-5-2. Hoćemo li ga gledati i u četvrtak?

- Nisam mijenjao zato što sam bio nezadovoljan bilo čijom igrom nego zbog izostanaka i da odmorim igrače jer u sezonu smo odam ušli u ritmu dvije utakmice tjedno i to po paklenim vrućinama. Ne brinu me promašaji, bitno je da stvaramo jako puno šansi. Bio sam miran i protiv Istre premda smo zabili tek u 78'. Znam da imamo izrazitu kvalitetu u napadu i da će postotak iskorištenih šansi samo rasti sa svakom novom utakmicom.

Kako se šefu čini novi veznjak, albanski reprezentativac Lindon Selahi?

- Jedno vrijeme je samo individualno trenirao tako da će mu trebati vremena, ali bio je dovoljan jedan trening da svima bude jasno kako smo dobili pojačanje. Lindon je pravi igrač - rekao je Tomić.

Vjeruj Drmiću i kad promašuje! Rijeka - 3 utakmice, 3 pobjede
Vjeruj Drmiću i kad promašuje! Rijeka - 3 utakmice, 3 pobjede

Hrvoje Smolčić (20) protiv Istre je izveo momčad na travnjak Rujevice. Jedan od najmlađih kapetana u klupskoj povijesti.

- Golema čast. Prije osam godina sam došao u moju Rijeku, a onda kada sam shvatio da ću biti kapetan ovako velikog kluba... To je ponos koji se ne da opisati - priča Smolčić čiji brat blizanac Ivan je također u kadru prve momčadi.

Gzira?

- Čujem da puno ljudi misli kako nas čeka samo formalnost, da ćemo to lako proći, ali vjerujte: mi u momčadi nemamo tu iluziju. Moramo odigrati na 100%, to je jedini način. Naravno, prolaz ne smije doći u pitanje - rekao je Hrvoje Smolčić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener