To je to što me zanima!

Poljaci ljutiti na hrvatskog reprezentativca: Pa zašto?

Ivanušec je imao loptu na 20 metara i sjajno je uočio lijevog beka Bartola Franjića kako ulazi iz dubine terena. Jedina je zagonetka zašto ga je Juranović slijedio i iznenada pustio, pišu poljski mediji
Vidi originalni članak

U žestokoj borbi između Dinama i Legije presudio je trenutak inspiracije fenomenalnog Luke Ivanušeca. Jednim lažnjakom poljuljao je cijelu obranu poljske momčadi, cimnuo u lijevo pa sjajno podvalio loptu u prostor Bartolu Franjiću. I to je bio trenutak koji je odveo Dinamo u play-off Lige prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je u Varšavi u teškoj i tvrdoj utakmici pobijedio Legiju 1-0 i tako s ukupnih 2-1 došao na korak od grupne faze Lige prvaka. Možda nije to bila bajna napadačka predstava zagrebačke momčadi, no ovaj Dinamo je pokazao da zna igrati i na rezultat. 'Modri' su ispoštovali sve što je Damir Krznar tražio od njih.

Začepili su bokove odakle prijeti najveća opasnost od strane Legije, a posebno sjajnu partiju odradio je Theophile-Catherine koji je baš sve čistio ispred svog gola. 

Dinamo je na kraju zasluženo pobijedio i prošao dalje, a Poljaci se ne mire porazom. Prvo je poljski trener Czeslaw Michniewicz za poraz svoje momčadi okrivio je - suca. Smatra kako je suđenje bilo loše, da se 'modrima' jako puno toga dopuštalo i da je igra bila na rubu brutalnosti. Očito je već zaboravio na nedosuđeni penal za Dinamo u prvoj utakmici.

Poraz je teško pao i poljskim medijima, a glavni krivac im je - Josip Juranović. Hrvatski reprezentativac odigrao je jako dobar susret, imao je nekoliko opasnih ubačaja s desne strane, ali zaspao je u 20. minuti. Zaboravio je na Bartola Franjića koji mu je ušao iza leđa i zabio gol.

- Kraj snova Legije o Ligi prvaka. Juranoviću - zašto? Ivanušec je imao loptu na 20 metara i sjajno je uočio lijevog beka Bartola Franjića kako ulazi iz dubine terena. Jedina je zagonetka zašto ga je Juranović slijedio i iznenada pustio. Franjić je dobio fantastično dodavanje i u 20. minuti preciznim udarcem svladao Boruca donijevši Dinamu vodstvo - piše poljski Sport

Juranovića je kritizirao i legendarni poljski nogometaš Zbigniew Boniek.

- Bijesan sam. Legia je pokazala da ono što je dovoljno za poljsku ligu nije dovoljno za Ligu prvaka. A ona Juranovićeva greška...

Super Express je, pak, sve hladno prenio bez nekih posebnih kritičkih osvrta na utakmicu.

- Igrači predvođeni trenerom Czesławom Michniewiczom suprotstavili su se suparnicima iz Hrvatske, no na kraju je Dinamo imao više razloga za zadovoljstvo nakon što je iskoristio jednu od svojih šansi - pišu oni. 

Poljska javnost bila je uvjerena da je ovo ta godina i da imaju veliku šansu za plasman u Ligu prvaka, no Dinamo je bio pretvrd orah.

- Legia je napadala do kraj utakmice, ali nije uspjela stići do izjednačenja. Poljski prvak je odigrao dobru utakmicu, ali je ispao iz borbe za Ligu prvaka - piše Fakt.

Legia tako nije uspjela do play-offa Lige prvaka, ali imat će šansu za grupnu fazu Europske lige. Za to će se boriti protiv Sparte Prag. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • antitovar 2 11.08.2021.

    Juranovic srot igrac,u rangu levata i pijuka

  • Plava_Ljubljana. Dinamo 11.08.2021.

    Momka sada zajebavaju a nisu kot kuce u takvoj atmosferi stvorili ni jednu ozbiljnu priliku. Pljuc

  • FF NZS 11.08.2021.

    poljska i nogomet ne idu u istu recenicu. da nas Hrvata ima toliko igrali bi se sa svijetom. samo Poljska ostaje uvijek u sjeni od Njemačke u svakom smislu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare