To je to što me zanima!

Poljak: "Azerbajdžanke bolje"; Vercesi: "Polina je izvanredna"

Poraz hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije nije previše naljutio izbornika Vercesija te kapetanicu Poljak, koji su priznali kako su protivnice bolje odigrale...
Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Angelo Vercesi nije imao puno toga prigovoriti svojim igračicama nakon poraza od Azerbajdžana 3-1 u trećem kolu drugog kruga SP-a u Italiji.

Iako su naše igračice uzele prvi set 25-23, nakon tijesnog poraza u drugom istim rezultatom u trećem su se raspale (25-13), a potom pokleknule i u četvrtom te otišle u četvrti poraz na turniru.

Rahimova istorpedirala hrvatski blok

Fantastična je u pobjedničkim redovima bila Polina Rahimova koja je svojoj reprezentaciji donijela nevjerojatnih 36 poena. Dovoljno da zasluži pohvale od Vercesija nakon utakmice.

- Čestitam Azerbajdžanu. Odigrali su vrlo čvrstu utakmicu i pokazali jak karakter (od 0-1 došli na 3-1, op.a.). Pokazali su se jako dobrim u prijamu i napadu. Polina je izvanredna igračica, no uza se ima i briljantne serverke i sjajne suigračice - rekao je hrvatski izbornik.

"Bile su puno bolje"

Kapetanica hrvatske ekipe Maja Poljak provela je na terenu dvorane Palatrieste u Trstu cijelu utakmicu.

- Prije svega, želim čestitati Azerbajdžanu. Nismo bile u mogućnosti igrati dobro u svim elementima igre. Azerbajdžan je bio efikasan u bloku, na servisu i posebice u napadu. Igrale su puno bolje nego mi - priznala je Poljak.

Azerbajdžanke se vratile pobjedama

Azerbajdžan se nakon dva poraza u nizu od Italije i Dominikanske Republike u drugom krugu napokon vratio pobjedama.

- NIsmo dobro igrali u zadnja dva meča. Danas smo se željeli dokazati i igrati na najvišem nivou. Želimo zahvaliti našoj zemlji na podršci koju nam pokazuju - izjavio je izbornik Azerbajdžana Aleksandr Červjakov nakon utakmice.

Igrale su dobro kao ekipa, ali...

Oksana Kurt, kapetanica reprezentacije, podvukla je važnost ekipne igre iako se Polina po efikasnosti daleko izdvojila.

- Igrale smo kao ekipa. Nemaju sve naše igračice iskustvo igranja na tako visokom nivou. Polina je naš vođa u napadu, ali cijela je ekipa bila dobra u bloku i prijamu - istaknula je.

Večeras prilika za pobjednički oproštaj

Hrvatske odbojkašice zaključuju nastup na Svjetskom prvenstvu večeras od 20 sati, kada su im protivnice posljednja momčad skupine, Belgija. Odlična prilika da se iz Trsta u domovinu vrate u pobjedničkom raspoloženju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • wideawakegirl 05.10.2014.

    Iako jucer nisu odigrale kako znaju,svakako je da su sjajne azerbajdanke tomu pridonjele..danas idemo pobjedit.cure su to zaslužile

  • eugen123 05.10.2014.

    bez obzira na sve one su ujedinile cijelu Hrvatsku i pokazale da se, ako se igra sa srcem i željom pa čak i bez novaca može postati ekipa koja može pobijedit svakoga! Hvala vam na ova prekrasna dva tjedna :)

  • bbbdado 05.10.2014.

    Dobro je djevojke , glavu gore , idemo dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare