To je to što me zanima!

Polufinale Lige prvaka gledali smo u društvu navijača Reala u Zagrebu. Pogledajte reakcije...

Pepov stroj demontirao je Real u polufinalu Lige prvaka. S ukupnih 5-1 City se plasirao u finale Lige prvaka, tako da nije bilo oduševljenje među navijačima Real Madrida s kojima smo gledali utakmicu
Vidi originalni članak

Manchester City deklasirao je Real Madrid 3-0 na Etihadu i time izborio finale Lige prvaka protiv Intera. Za navijače Real Madrida ovo nije bila jedna od onih čarobnih večeri. 'Kraljevi' ovoga puta nisu izveli čudo.

Sve je obilježila izmjena Luke Modrića (37) u 63. minuti. Umjesto hrvatskog maestra u igru je ušao Antonio Rüdiger, stoper koji je u prvoj utakmici 'strpao u džep' Erlinga Haalanda. Istina, norveški stroj za golove nije zatresao mrežu Reala, ali bio je itekako opasan u prvom poluvremenu. 

Najprije je Haaland ozbiljno zaprijetio u 7. minuti. Izvukao je loptu pored Courtoisa i poslao povratnu loptu prema bijeloj točki, ali tamo nije bilo igrača Cityja. Međutim, već u 13. minuti  Haaland je skoro zabio gol. Grealish je ubacio iz kuta, a Haaland je demonstrirao čudesne fizičke predispozicije, kao i Thibout Courtois, koji je sjajnom obranom spasio sigurni gol. 

CITY DEMOLIRAO REAL Marca kritizirala Luku Modrića: 'Hrvat je bio potpuno isključen iz igre, nikoga nije inspirirao'

Courtois je i u 21. minuti obranio veliku priliku Haalandu, ali madridski klub nije mogao zaustaviti ono što je bilo očito. Bernardo Silva zatresao je mrežu 'kraljeva' u 23. minuti nakon asistencije Kevina de Bruynea. Ostao je potpuno sam, a City takve greške protivniku ne oprašta. 

Nemoćni Real

Gledali smo polufinale Lige prvaka u društvu udruge navijača Real Madrid Hrvatska. 

Naravno, madridiste nisu bile oduševljene prikazanim. Real je izgledao slabo, pa čak i pokoreno. Tome svjedoči i podatak da je momčad Carla Ancelottija imala 13 dodavanja u prvih 15 minuta utakmice, a stroj Guardiole preko 120. 

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije Realovih navijača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

UDRUGA REALOVIH NAVIJAČA 'Navijači Reala ludi su za nama Hrvatima. Kad vide kockice, svi u jednom glasu pjevaju Modrić!'

U žaru utakmice, navijači su ukazali na nekoliko 'problema'. Recimo, Real je u rezultatskoj krizi u španjolskom prvenstvu. Barcelona je četiri kola prije kraja osigurala naslov prvaka, a Real u zadnjih devet utakmica ima četiri poraza. 

Neki su ukazali i na različiti pristup u pripremi utakmice između Carla Ancelottija i Pepa Guardiole. Guardiola je odabrao formaciju 3-2-4-1, koja se pokazala kao dobitnom. Sav je fokus bio na Haalandu, a City je imao šest veznjaka koji su nanosili štetu. Bernardo Silva je, recimo, dobar dio sezone u 'nemilosti' Guardiole. Protiv Reala se pokazao ključnim.

ANKETA: TKO OSVAJA? Hrvatska i 12. godinu zaredom ima igrača u finalu Lige prvaka. Brozo za nastavak epskog niza

Opet je zatresao mrežu u 37. minuti, a Cityju je to značilo ukupnog vodstva u 37. minuti. Na kraju je to bila prevelika prepreka za Real. Toni Kroos pogodio je prečku u 35. minuti, a to je ostala najbolja prilika Reala na utakmici. Manuel Akanji zabio je za 3-0 u 76. minuti, a konačnih 4-0 (i 5-1 u polufinalu) postavio je Julian Alvarez u sudačkoj nadoknadi.

Tako je, kako je, rekli su nam navijači Reala. Cityjev stroj jednostavno je nezaustavljiv ove sezone. U finalu će biti siguran favorit protiv Intera, a nakon poraza u finalu 2021. od Chelseaja, Guardiola i 'građani' ne žele propustiti ovu priliku. 

- City je bio bolja momčad i zaslužio je proći dalje - rekli su navijači Reala.

KRASNO ZABIO VIDEO Modrić pokazao kako je 'vruć' prije Cityja i oduševio navijače: Čuvaj to za utakmicu!

Real se mora zadovoljiti osvojenim Kupom kralja, ali vjerni navijači Reala koji su se okupili u Paddock baru u Zagrebu nisu zabrinuti. Na ljeto bi Florentino Perez trebao dovesti pojačanja, a čak ni Real ne može osvojiti Ligu prvaka baš svake godine, poručuju nam.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • GeneralPraljakUskoplje V 18.05.2023.

    Jucer jest city bio nevjerojatan ali i real nije bio nikako na svojoj razini … valverde ,camavinga , vinicus , rodrygo , tchouameni , ceballos … sve su to brutalni igraci cije najbolje godine tek dolaze …

  • daleko najjaci 18.05.2023.

    Ne mozes vjerovati da postoje ovi..Pa kakav Real?! Sad ste dobili svoje sto bi rekao Maminho 😄

  • slavonac493 18.05.2023.

    Real bez pomoći sudaca teško.

Komentiraj...
Vidi sve komentare