To je to što me zanima!

Težak pad i ozljeda naše Leone, prevezena odmah u bolnicu...

Leona Popović pala je u prvoj vožnji veleslaloma. Andrea Komšić bila je 31., a Ida Štimac 40. Zlato je osvojila Shiffrin. U muškom spustu slavio je Svindal. Zrnčić-Dim nije nastupio zbog bolova u leđima
Vidi originalni članak

Vjetar se smilovao skijašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Sunce je obasjalo obronke skijališta, a prve su nastupile alpinke u veleslalomu.

Nažalost, Riječanka Leona Popović (20) neće po dobrome pamtiti olimpijski debi u kojem je pala i teško se ozlijedila i za nju su olimpijske igre završile.

Naša mlada skijašica krenula je sa startnim brojem 30, u donjem dijelu staze zakačila je vrata i nezgodno pala. Prekid je potrajao nekoliko minuta, Leona je ustala, ali je vidljivo šepala na lijevu nogu. Sa staze je morala biti odvezena u ambulantnim kolima, a prema prvim prognozama vjerojatno se radi o puknuću križnih ligamenata.

POGLEDAJTE VIDEO

Shiffrin olimpijska pobjednica

Andrea Komšić s 4,92 sekunde završila je na 31. mjestu, a Ida Štimac zaostala je 6,24 sekunde za 40. mjesto. 

Sjajna Talijanka Manuela Moelgg krenula je prva i završila na vodećem mjestu nakon prve vožnje s vremenom 1:10,62. Amerikanka Mikaela Shiffrin je bila druga s 20 stotinki zaostatka, treća je bila Federica Brignone.

U drugoj vožnji Shiffrin je bila fantastična, osvojila je olimpijsko zlato ispred Norvežanke Ragnhild Mowinckel i Talijanke Federice Brignone. Najbrža iz prve vožnje, Manuela Moelgg je razočarala odvozivši tek 23. vrijeme druge vožnje te je završila osma.

Zrnčić-Dim odustao od spusta, Svindalu zlato

Natko Zrnči-Dim trebao je skijati spust, ali nije se pojavio na startu. Hrvatski barjaktar na otvaranju Zimskih igara osjetio je bol u leđima nakon zadnje utrke kombinacije i nije htio riskirati.

Zlato je u spustu osvojio sjajni Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je slavio ispred drugoplasiranog sunarodnjaka Kjetila Jansruda, koji je imao zlato u rukama sve do zadnjeg skoka gdje je malo kiksao i na kraju ostao kratak 12 stotinki. Broncu je osvojio Švicarac Breat Feuz. 

Svindal je tako postao najstariji osvajač olimpijskog zlata u alpskom skijanju u povijesti Igara. Za Svindala je ovo četvrta olimpijska medalja u karijeri, a drugo zlato. Bio je najbrži i u superveleslalomu u Vancouveru 2010., a na tim je Igrama osvojio još i srebro u spustu te broncu u veleslalomu. Dvostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa (2007, 2009), dvostruki svjetski prvak u spustu (2007, 2013) i osvajač dva mala Kristalna globusa u spustu Svindal je postao prvi Norvežanin koji je osvojio olimpijski naslov u najbržoj alpskoj disciplini.

VELESLALOM ŽENE, KONAČAN POREDAK:

VELESLALOM ŽENE, 1. VOŽNJA:

SPUST MUŠKI:

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • RADOST 27 15.02.2018.

    Vaši komentari pršte od mudrosti. Vrhunac životnog uspjeha većine vas je pit kavu na špici. Šta očekujete od cure od 20 godina??? Jer mislite da se profesionalac postaje preko noći? Pa da...zašto slat ikoga igdi...najbolje da se ugledaju na vas i za životni cilj postave popodnevnu kavu. Ipak kava košta samo 9 kn, ...a možda i onaj ko je pije.

  • vjekoslavkatalina 15.02.2018.

    hravtski skijaski savez se sve vise pretvara u teniski i nogometni savez..ali za razliku do skijanja imamo srecu sto u tenisu i nogometu imamo i dalje ok rezultate i to ih spasava...mislim na uhljebe u tim savezima..

  • vjekoslavkatalina 15.02.2018.

    netko ej ovdje spomenuo kako se nema vece love za financiranje mladih skijasa..bilo je a koji su godinama donosili u savez obitelj kostelic preko izdasnih sponzora,lovu je davao hoo,moo izdasno je davao i daje grad zagreb tj bandic..pa i drzava...ali gbj...pavleku je placa 30 000 kuan pa je trebalo uhljebiti cijele obitelji fleiss i jelusic i jos neke...gdje nemas u savezu manju placu od 10000 kuna...jedno vrijeme su pavlek i kostelici bili u hladnim odnosima bas zbog love..jer su kostelici zamjerili pavleku d ase previse love trosi na paratiziranje u savezu i nebitne stvari a ne na skolovanje nadarenih skijasa i djece..eto zasto se ne moze financirati puno djece za skijanje..zasto s ene mogu platiti strani skijaski treneri pa smo osuđeni na 'znalce' poput pavleka,oca nike fleiss i trenere koji su trenirali skijase turiste amatere

Komentiraj...
Vidi sve komentare