Obavijesti

Sport

Komentari 63

Težak pad i ozljeda naše Leone, prevezena odmah u bolnicu...

Težak pad i ozljeda naše Leone, prevezena odmah u bolnicu...
5

Leona Popović pala je u prvoj vožnji veleslaloma. Andrea Komšić bila je 31., a Ida Štimac 40. Zlato je osvojila Shiffrin. U muškom spustu slavio je Svindal. Zrnčić-Dim nije nastupio zbog bolova u leđima

VIDEO

Vjetar se smilovao skijašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Sunce je obasjalo obronke skijališta, a prve su nastupile alpinke u veleslalomu.

Nažalost, Riječanka Leona Popović (20) neće po dobrome pamtiti olimpijski debi u kojem je pala i teško se ozlijedila i za nju su olimpijske igre završile.

Naša mlada skijašica krenula je sa startnim brojem 30, u donjem dijelu staze zakačila je vrata i nezgodno pala. Prekid je potrajao nekoliko minuta, Leona je ustala, ali je vidljivo šepala na lijevu nogu. Sa staze je morala biti odvezena u ambulantnim kolima, a prema prvim prognozama vjerojatno se radi o puknuću križnih ligamenata.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Shiffrin olimpijska pobjednica

Andrea Komšić s 4,92 sekunde završila je na 31. mjestu, a Ida Štimac zaostala je 6,24 sekunde za 40. mjesto. 

Sjajna Talijanka Manuela Moelgg krenula je prva i završila na vodećem mjestu nakon prve vožnje s vremenom 1:10,62. Amerikanka Mikaela Shiffrin je bila druga s 20 stotinki zaostatka, treća je bila Federica Brignone.

U drugoj vožnji Shiffrin je bila fantastična, osvojila je olimpijsko zlato ispred Norvežanke Ragnhild Mowinckel i Talijanke Federice Brignone. Najbrža iz prve vožnje, Manuela Moelgg je razočarala odvozivši tek 23. vrijeme druge vožnje te je završila osma.

Zrnčić-Dim odustao od spusta, Svindalu zlato

Natko Zrnči-Dim trebao je skijati spust, ali nije se pojavio na startu. Hrvatski barjaktar na otvaranju Zimskih igara osjetio je bol u leđima nakon zadnje utrke kombinacije i nije htio riskirati.

Zlato je u spustu osvojio sjajni Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je slavio ispred drugoplasiranog sunarodnjaka Kjetila Jansruda, koji je imao zlato u rukama sve do zadnjeg skoka gdje je malo kiksao i na kraju ostao kratak 12 stotinki. Broncu je osvojio Švicarac Breat Feuz. 

Svindal je tako postao najstariji osvajač olimpijskog zlata u alpskom skijanju u povijesti Igara. Za Svindala je ovo četvrta olimpijska medalja u karijeri, a drugo zlato. Bio je najbrži i u superveleslalomu u Vancouveru 2010., a na tim je Igrama osvojio još i srebro u spustu te broncu u veleslalomu. Dvostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa (2007, 2009), dvostruki svjetski prvak u spustu (2007, 2013) i osvajač dva mala Kristalna globusa u spustu Svindal je postao prvi Norvežanin koji je osvojio olimpijski naslov u najbržoj alpskoj disciplini.

VELESLALOM ŽENE, KONAČAN POREDAK:

VELESLALOM ŽENE, 1. VOŽNJA:

SPUST MUŠKI:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda