To je to što me zanima!

Poznati boksački portal: Yoka je za Hrgovića najgori suparnik

U obje borbe olimpijski prvak je neutralizirao Hrgovićev napad, konstantno je nekoordinirano zamahivao i promašivao sa svojim divljim udarcima, piše Boxing News 24
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (29) nedavno je na društvenim mrežama prozvao Tonyja Yoku rekavši mu da prihvati borbu, a francuski boksač u četvrtak navečer je to i učinio. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Tony Yoka službeno je prihvatio izazov da se bori sa mnom za obaveznog izazivača prvaka po IBF federaciji", objavio je Hrgović. 

Isto je potvrdio i slavni boksački promotor Eddie Hearn, a portal Boxing News 24 piše da hrvatskog boksača čeka najteži posao u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. 

"Za Hrgovića je ovo najgori mogući suparnik jer je dvaput izgubio od Yoke u amaterskoj konkurenciji. U obje borbe olimpijski prvak je neutralizirao Hrgovićev napad, konstantno je nekoordinirano zamahivao i promašivao sa svojim divljim udarcima. Yoka ga je deklasirao u obje borbe, osobito u onoj 2016. Što sad negdje misli Filip Hrgović?", piše Jeff Aronow iz Boxing News 24.

Hrgović je prije 11 godina bio bolji od Yoke, a francuski boksač svladao ga je na igrama u Riju. Oboje su neporaženi, ali Yoka ima tri borbe manje (11-0). 

Francuski boksač u posljednjoj borbi porazio je hrvatskog borca Petra Milasa, a pobjedi li Hrgović Yoku čeka ga borba protiv  Oleksandra Usika koja bi mu donjela milijune. 

VEĆ SU SE BORILI Filip Hrgović će se boriti protiv starog rivala? 'Yoka, čuo sam da me prozivaš. Potpiši ugovor!'

"Sad mora protiv svog kriptonita u Yokinom obliku, i ponovo bi mogao okusiti poraz. Neporaženi Yoka ima devet nokauta u karijeri i napreduje puno sporije nego Hrgović poslije svog zlata na Olimpijskim igrama 2016. godine. Bila je prava šteta gledati kako njegov talent usporeno napreduje otkako je prešao u profesionalce u mečevima protiv puno lošijih suparnika, no sve to će se sad promijeniti", piše Boxing News 24.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Prexicro 14.01.2022.

    Yoke za Yoku

  • jumar 14.01.2022.

    Glupost. Borbu na OI u Riju je dovoljno je jednom pogledati. Tu borbu je Hrgović dominirao, imao inicijativu i zadao barem dvostruko više udaraca. Zašto je pobijedio Yoka to znaju samo bodovni suci oko ringa, ali za amaterski boks su sudačke kuhunje pravilo, a ne izuzetak. Na isti način je Yoka dobio i OI finale protiv Joyce-a koji je doduše bio nešto manje dominantan nego Hrgović, ali ipak bolji. Svi engleski mediji su tu odluku nazvali skandaloznom.

  • RedDoor 14.01.2022.

    Nisam stručnjak za boks, sjećam se te borbe iz 2016., kao da mu Yoka nije pasao, bio malo prebrz. A mi i Francuzi u sportu. Uglavnom sretno mu, Milas je pokazao da se može boriti protiv njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare