Sport

Komentari 26

Poznati boksački portal: Yoka je za Hrgovića najgori suparnik

Poznati boksački portal: Yoka je za Hrgovića najgori  suparnik

U obje borbe olimpijski prvak je neutralizirao Hrgovićev napad, konstantno je nekoordinirano zamahivao i promašivao sa svojim divljim udarcima, piše Boxing News 24

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (29) nedavno je na društvenim mrežama prozvao Tonyja Yoku rekavši mu da prihvati borbu, a francuski boksač u četvrtak navečer je to i učinio. 

"Tony Yoka službeno je prihvatio izazov da se bori sa mnom za obaveznog izazivača prvaka po IBF federaciji", objavio je Hrgović. 

Isto je potvrdio i slavni boksački promotor Eddie Hearn, a portal Boxing News 24 piše da hrvatskog boksača čeka najteži posao u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. 

"Za Hrgovića je ovo najgori mogući suparnik jer je dvaput izgubio od Yoke u amaterskoj konkurenciji. U obje borbe olimpijski prvak je neutralizirao Hrgovićev napad, konstantno je nekoordinirano zamahivao i promašivao sa svojim divljim udarcima. Yoka ga je deklasirao u obje borbe, osobito u onoj 2016. Što sad negdje misli Filip Hrgović?", piše Jeff Aronow iz Boxing News 24.

Rio de Janeiro: Filip Hrgovi? osvojio broncu, u polufinalu izgubio od Yoke

Hrgović je prije 11 godina bio bolji od Yoke, a francuski boksač svladao ga je na igrama u Riju. Oboje su neporaženi, ali Yoka ima tri borbe manje (11-0). 

Francuski boksač u posljednjoj borbi porazio je hrvatskog borca Petra Milasa, a pobjedi li Hrgović Yoku čeka ga borba protiv  Oleksandra Usika koja bi mu donjela milijune. 

"Sad mora protiv svog kriptonita u Yokinom obliku, i ponovo bi mogao okusiti poraz. Neporaženi Yoka ima devet nokauta u karijeri i napreduje puno sporije nego Hrgović poslije svog zlata na Olimpijskim igrama 2016. godine. Bila je prava šteta gledati kako njegov talent usporeno napreduje otkako je prešao u profesionalce u mečevima protiv puno lošijih suparnika, no sve to će se sad promijeniti", piše Boxing News 24.

Najčitaniji članci