To je to što me zanima!

Poznati novinar tvrdi: Miočić je tražio meč u manjem oktogonu

Za nešto manje od dva mjeseca, 15. kolovoza, u oktogon će i po treći put ući Stipe Miočić (37) i Daniel Cormier (41). Pripreme za meč su u tijeku, a kako tvrdi Ariel Helwani iz ESPN-a, i neki detalji u ugovoru su igrali ulogu
Vidi originalni članak

Dana White je napokon dogovorio sve uvjete Fight Islanda, ali još nije poznato hoće li se UFC 252 na kojem će se Stipe Miočić (37) i Daniel Cormier (41) boriti tamo ili u UFC-ovom APEX centru ili pak na nekoj drugoj lokaciji. No, svaka lokacija ima svoje prednosti i mane.

BORBA 15. KOLOVOZA Kladionice ovaj put uz Miočića: Blagi je favorit protiv Cormiera

Nadmorska visina, vrijeme, temperatura prije dolaska u dvoranu, neke su od stvari na koje UFC ne može utjecati.

- Sve dok to nije Colorado ili Novi Meksiko gdje ne možeš disati... Mislim da su to jedina mjesta za koja bi nam trebali nešto ranije javiti. Da se borimo u Novom Meksiku, onda bih sigurno tamo otišao nešto ranije da se prilagodim na nadmorsku visinu. Osim tih lokacija, zapravo nije ni važno gdje ćemo se boriti - rekao je DC o lokaciji priredbe.

Potpisao je uvjete kakvi su bili prije meča kad je on bio prvak, a Ariel Helwani otkrio mu je da je Stipe u svom ugovoru tražio manji oktogon (?).

- Da se borimo u APEX-u... Manji oktogon išao bi meni na ruku. Meni kao nekome tko se želi približiti, tko se želi hrvati i kao nekome tko se već borio u manjem kavezu. U Strikeforceu sam, sjetite se, nastupao u nešto manjem kavezu. Iskreno, meni malo više odgovara manji Octagon, nego što odgovara Stipi - jasan je DC.

DANA WHITE & UFC Fight Island! Miočić i Cormier za naslov se tuku kod Abu Dhabija

Nije baš jasno kako bi manji oktogon pomogao Stipi, osim ako jako ne vjeruje u napredak svojih hrvačkih sposobnosti, jer valja priznati da je Daniel Cormier jedan od najboljih, ako ne i najbolji, hrvač protiv kojih se Stipe može borio. No, i u zadnjem je meču Stipe pokazao da mu je jedna runda dovoljna da pokaže što može, ali i da može pretrpjeti dobre batine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare