To je to što me zanima!

Poznato odakle su navijači koji su unijeli ustašku zastavu. Prije nisu gledali utakmice 'vatrenih'

Policija je privela pa pustila na slobodu trojicu muškaraca koji su unijeli zastavu s ustaškim simbolom na Rujevici tijekom utakmice s Latvijom, a oni su u obrani rekli kako nisu znali da se radi o zabranjenom simbolu
Vidi originalni članak

Uefa je otvorila dvije istrage protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon dvije utakmice kvalifikacija za Euro u Njemačkoj, a 'vatrenima' zbog pojave ustaške zastave na Rujevici prijeti prazan stadion 12. listopada protiv Turske na Opus Areni.

Trojica hrvatskih državljana unijelo je na Rujevicu zastavu s ustaškim znakom, a Sportske novosti saznaju da se radi o Hrvatima koji dolaze sa sjevera Hrvatske iz sela u okolici Čakovca na prvacu prema Varaždinu. Najmlađi od privedenih je 2000. godište.

Privedeni nisu imali kupljenu ulaznicu za utakmicu s Latvijom na svoje ime, već, neslužbeno saznaje SN, svoje su karte dobili od nepoznatog izvora.

CRNA PROGNOZA Predsjednik HNS-a: Netko nam je podmetnuo, a velike su šanse da ćemo igrati bez gledatelja...

U obrani su rekli kako nisu znali da je to zabranjena zastava, a prema evidenciji o prodanim ulaznicama za nogometne utakmice, njih trojica u posljednjih 13 godina nisu na svoje ime kupili niti jednu kartu za bilo koju utakmicu Hrvatske i hrvatskih klubova Dinama, Hajduka i Rijeke.

NOVA PRIJAVA Uefa pokrenula postupak protiv HNS-a zbog tučnjave huligana na utakmici protiv Armenije

Policija je privela trojicu muškaraca i zatim ih pustila na slobodu. Protiv njih je podnesena prekršajna prijava, a HNS je najavio kako će ih tužiti za naknadu štete.

Marijan Kustić je na Dnevniku Nove TV rekao da želi saznati tko je krivac.

- Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojedinca su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 160

  • zera 15.09.2023.

    Poznato je i tko je svirao nepostojeće penale u Osijeku pa nikome ništa.

  • duško 65 15.09.2023.

    ...prije nisu gledali utakmice "repke"...Pa,mislim da im treba omogućiti da više DOŽIVOTNO NE smiju gledati utakmice Hr.reprezentacije(čak ni na TV,)u vrijeme odigravanja tekmi treba da budu u najbližoj policijskoj postaji!!

  • skorpion971 15.09.2023.

    Ime i prezime a za nagradu žigosati slovo U na stražnjicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare