To je to što me zanima!

PPD Zagreb ispao iz Lige prvaka bez borbe! Nije mogao skupiti dovoljno igrača za utakmicu...

Nevjerojatan splet okolnosti ostavio je zagrebaše bez puta u Flensburg gdje su u srijedu i četvrtak trebali odigrati obje utakmice Lige prvaka. Međutim, Zagreb, ukratko, zbog korona virusa i ozljeda nije imao s kim
Vidi originalni članak

Gotova je europska sezona za PPD Zagreb. Osminu finala Lige prvaka s Flensburgom, nažalost, neće igrati. Nijemci bez borbe idu u četvrtfinale, a Zagreb u svoje borbe s nesretnim korona virusom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nevjerojatan splet okolnosti, pa rigidnost EHF-a ostavili su zagrebaše bez puta na sjever Njemačke gdje su po novom rasporedu u srijedu i četvrtak trebali odigrati obje utakmice. Međutim, Zagreb, ukratko, zbog korona virusa i ozljeda nije imao s kim.

Problemi su počeli prošlog tjedna, dva dana prije prve utakmice planirane u Sutinskim vrelima među zagrebašima su se pojavila dva pozitivna testa i utakmica je, vjerovali su svi, samo odgođena. Problemi su se, pak, samo počeli multiplicirati jer nova testiranja donosila su nove slučajeve zaraze i Zagreb je uoči puta za Flensburg raspolaganju imao - pet igrača! Nedovoljno, dakle, ni za popuniti postavu na terenu.

U Zagrebu su bili na vezi s EHF-om koji je pokazao svu krutost i genijalne ideje. Najgenijalnija je bila da se zagrebaši, onima kojima će isteći samoizolacija u srijedu u ponoć, u četvrtak pojave na terenu u Flensburgu na drugoj utakmici. Logike, dakako, nije bilo, a ni razumijevanja za neki novi termin. Četvrtfinala se, štoviše, igraju za više od mjesec dana, 12. svibnja...

Zagrebu su u susret pokušali izaći i neki drugi klubovi, ponudili igrače za sutrašnju utakmicu, no to ipak iz proceduralnih razloga nije bilo izvedivo u 24 sata. A slati juniore da igraju s top europskom klasom ne bi bilo korisno ni za njih, još manje za klub. Stoga je EHF, koji je donedavno odgođene utakmice zbog jednog pozitivnog testa registrirao za zelenim stolom, a sada odjednom inzistirao da se moraju odigrati kako god, spustio Zagrebu rampu.

Korona dala, korona, dakle, uzela Zagrebu nokaut-fazu Lige prvaka. Sa svih i rekordnih 14 poraza Zagreb u normalnim okolnostima ne bi ni igrao osminu finala, no EHF je naknadno izmijenio sustav i sve klubove poslao u nokaut-fazu. Istina, teško bi parket promijenio konačan ishod, ali kada na ovakav način ne dobiješ priliku...

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Slavonac 123 07.04.2021.

    Ma Mandić to sam rijesi 😂😂

  • Propagandalf 06.04.2021.

    Svo postovanje svima onima koji su svoj zivot posvetili rukometu ali taj sport treba ugasiti. Koliko ljudi uopce aktivno prati rukomet?

  • VladoMarić 06.04.2021.

    Definitivno dobar potez,sad jel Korona il ne ko zna. Flensburg igra trenutno najjači rukomet u Bundesligi,teška fizikalija,80 % igrača iz Skandinavije,brzi centar,čvrsto u obrani,mnoge ekipe su jednostavno samljevene. Vratio bi se PPD s 40 komada razlike u 2 tekme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare