To je to što me zanima!

Gvardiol i Majer nasmijali se na izjavu kanadskog izbornika: Ma neka priča, pokazatelj je teren!

Trebali smo uzeti više odgovornosti u zadnjoj liniji, rekao je mladi stoper "vatrenih", a veznjak dodao: Desno krilo? Što se mene tiče, ja sam spreman, više puta sam to igrao
Vidi originalni članak

Maroko je već u zaboravu. A i nije baš da se imamo čega prisjećati. Vatreni su bodom otvorili Svjetsko prvenstvo, no ono što je puno više zabrinulo je poprilično mlaka i bezidejna igra.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Imao je izbornik Zlatko Dalić četiri dana za analizirati pogreške i implementirati nešto novo u našu igru, a morat ćemo nešto smisliti jer za dva dana slijedi nam susret protiv Kanade. Pobjeda je pod obavezno ako želimo do osmine finala. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Gvardiol: Trebali smo preuzeti više odgovornosti

Kako je bilo nakon utakmice? Lovro je rekao da nije bilo dobro i da niste puno pričali.

- Sigurno je lakše kad se prespava dan, dva. Veliko je natjecanje, Svjetsko prvenstvo, prva utakmica u grupi i sigurno je bio prisutan grč. Trebali smo preuzeti više odgovornosti mi iz zadnje linije, ali siguran sam da će biti bolje u idućim utakmicama. 

Što je nedostajalo protiv Maroka?

- Protok lopte u zadnjoj liniji bio je dosta spor, mora i treba puno brže. Odgovornost u zadnjoj liniji i ulazak u igru je ono što moderni stoperi rade.

Na pitanje da prokomentira izjavu kanadskog izbornika da će "s*ebati Hrvatsku" obojica su se nasmijala.

- Što se mene tiče, svatko može izjaviti što god ga je volja. Teren je pokazatelj, utakmice traju 90 ili 100 minuta. Dat ćemo maksimum i vjerujem da ćemo uzeti tri boda.

Kao 20-godišnjak si startao na SP-u, koliko se bolje osjećaš sad u odnosu na lanjski Euro?

- Puno mi je lakše. Ono mi je bila druga utakmica za Hrvatsku. Sigurnije se osjećam. Kako igram prvenstvo na poziciji stopera, a lani sam igrao lijevog beka što mi nije prirodna pozicija. Ali odrađujem od mene sve što se traži na najbolji mogući način.

Alfonso Davies?

- Svi znamo o kakvom se igraču radi. Igramo na suprotnoj strani pa nisam toliko bio uključen u igru protiv njega, jednu utakmicu bio sam na klupi. Znamo da je njegov glavni forte brzina i trebali bismo ga duplirati u fazi obrane.

Majer: Stalno se ponavlja isto pitanje

Kako na vas djeluju kritike?

- Nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali u nogometu smo godinama i morali smo naučiti izvući iz kritike nešto bolje, da naučimo što smo trebali napraviti bolje. Sigurno nitko nije bio zadovoljan, ali nema razloga za previše brige. Znamo koliko smo kvalitetni i dalje smo u dosta dobroj situaciji.

Što je nedostajalo protiv Maroka?

- Joško je malo previše samokritičan. Maroko se dobro branio, ali premalo nas je bilo prema gore, trebali smo uzeti malo više rizika boljim otvaranjem, boljim dodavanjem i svime skupa. Cijela momčad trebala je bolje odraditi i to je to.

Vlašić je morao izaći na poluvremenu, jesi li ti rješenje na desnom krilu? I kako ti se čini Kanada?

- Stalno se ponavlja isto pitanje i mogu reći da sam igrao više puta tu poziciju i spreman sam za to, nemam problema s tim, kao i s bilo kojom drugom pozicijom. Izbornik odlučuje, ja sam spreman. Kanada je pokazala protiv Belgije kakva je momčad, odigrala je fenomenalnu utakmicu i zaslužila minimalno bod. Neće biti lako, ali sve je na nama. Imamo kvalitetnu momčad i vjerujem da će biti dobro. Oni imaju tri, četiri pojedinca koji iskaču poput Daviesa, Davida i još nekoliko njih. Ali ne igraju pojedinci u današnjem nogometu, nego cijela momčad.

Komentar izjave kanadskog izbornika?

- Ako je to njegov način da motivira momčad, zašto ne? Ako će to podići momčad, super. Ne obaziremo na to, uzet ćemo to kao motivaciju s naše strane i vjerujem da neće biti tako.

Jesi li uhvatio najbolju formu prije SP-a?

- Imam takav dojam, tako se osjećam. Spreman sam, osjećam se fenomenalno.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Rada77 25.11.2022.

    Jedino pravo desno krilo nama je ostalo doma. Kako bi Rebic dobro dosao...

  • plenki.smotaj.topa 25.11.2022.

    Kakva strojcina ovaj Gvardiol, po transfermartku trenutno vrijedi 60M€, brutala

  • Tko pjeva zlo ne misli 25.11.2022.

    Gvardiol i Majer...Pa, koliko ste pokazali na terenu protiv Maroka, ne pise nam se dobro protiv Kanade...Zato ne kakite...

Komentiraj...
Vidi sve komentare