Obavijesti

Sport

Komentari 55

Gvardiol i Majer nasmijali se na izjavu kanadskog izbornika: Ma neka priča, pokazatelj je teren!

Gvardiol i Majer nasmijali se na izjavu kanadskog izbornika: Ma neka priča, pokazatelj je teren!
3

Trebali smo uzeti više odgovornosti u zadnjoj liniji, rekao je mladi stoper "vatrenih", a veznjak dodao: Desno krilo? Što se mene tiče, ja sam spreman, više puta sam to igrao

VIDEO

Maroko je već u zaboravu. A i nije baš da se imamo čega prisjećati. Vatreni su bodom otvorili Svjetsko prvenstvo, no ono što je puno više zabrinulo je poprilično mlaka i bezidejna igra.

Pokretanje videa...

Tko je Englez koji je rekao da će sje*ati Hrvate? Uhitili ga sa 17, rekao da nosi bombu u avionu! 01:21

Imao je izbornik Zlatko Dalić četiri dana za analizirati pogreške i implementirati nešto novo u našu igru, a morat ćemo nešto smisliti jer za dva dana slijedi nam susret protiv Kanade. Pobjeda je pod obavezno ako želimo do osmine finala. 

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije

POGLEDAJTE VIDEO:

Gvardiol: Trebali smo preuzeti više odgovornosti

Kako je bilo nakon utakmice? Lovro je rekao da nije bilo dobro i da niste puno pričali.

- Sigurno je lakše kad se prespava dan, dva. Veliko je natjecanje, Svjetsko prvenstvo, prva utakmica u grupi i sigurno je bio prisutan grč. Trebali smo preuzeti više odgovornosti mi iz zadnje linije, ali siguran sam da će biti bolje u idućim utakmicama. 

Što je nedostajalo protiv Maroka?

- Protok lopte u zadnjoj liniji bio je dosta spor, mora i treba puno brže. Odgovornost u zadnjoj liniji i ulazak u igru je ono što moderni stoperi rade.

KATAR 2022:  Joško Gvardiol i  Lovro Majer održali konferenciju za medije

Na pitanje da prokomentira izjavu kanadskog izbornika da će "s*ebati Hrvatsku" obojica su se nasmijala.

- Što se mene tiče, svatko može izjaviti što god ga je volja. Teren je pokazatelj, utakmice traju 90 ili 100 minuta. Dat ćemo maksimum i vjerujem da ćemo uzeti tri boda.

Kao 20-godišnjak si startao na SP-u, koliko se bolje osjećaš sad u odnosu na lanjski Euro?

- Puno mi je lakše. Ono mi je bila druga utakmica za Hrvatsku. Sigurnije se osjećam. Kako igram prvenstvo na poziciji stopera, a lani sam igrao lijevog beka što mi nije prirodna pozicija. Ali odrađujem od mene sve što se traži na najbolji mogući način.

Alfonso Davies?

- Svi znamo o kakvom se igraču radi. Igramo na suprotnoj strani pa nisam toliko bio uključen u igru protiv njega, jednu utakmicu bio sam na klupi. Znamo da je njegov glavni forte brzina i trebali bismo ga duplirati u fazi obrane.

Majer: Stalno se ponavlja isto pitanje

Kako na vas djeluju kritike?

- Nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali u nogometu smo godinama i morali smo naučiti izvući iz kritike nešto bolje, da naučimo što smo trebali napraviti bolje. Sigurno nitko nije bio zadovoljan, ali nema razloga za previše brige. Znamo koliko smo kvalitetni i dalje smo u dosta dobroj situaciji.

Što je nedostajalo protiv Maroka?

- Joško je malo previše samokritičan. Maroko se dobro branio, ali premalo nas je bilo prema gore, trebali smo uzeti malo više rizika boljim otvaranjem, boljim dodavanjem i svime skupa. Cijela momčad trebala je bolje odraditi i to je to.

KATAR 2022:  Joško Gvardiol i  Lovro Majer održali konferenciju za medije

Vlašić je morao izaći na poluvremenu, jesi li ti rješenje na desnom krilu? I kako ti se čini Kanada?

- Stalno se ponavlja isto pitanje i mogu reći da sam igrao više puta tu poziciju i spreman sam za to, nemam problema s tim, kao i s bilo kojom drugom pozicijom. Izbornik odlučuje, ja sam spreman. Kanada je pokazala protiv Belgije kakva je momčad, odigrala je fenomenalnu utakmicu i zaslužila minimalno bod. Neće biti lako, ali sve je na nama. Imamo kvalitetnu momčad i vjerujem da će biti dobro. Oni imaju tri, četiri pojedinca koji iskaču poput Daviesa, Davida i još nekoliko njih. Ali ne igraju pojedinci u današnjem nogometu, nego cijela momčad.

Komentar izjave kanadskog izbornika?

- Ako je to njegov način da motivira momčad, zašto ne? Ako će to podići momčad, super. Ne obaziremo na to, uzet ćemo to kao motivaciju s naše strane i vjerujem da neće biti tako.

Jesi li uhvatio najbolju formu prije SP-a?

- Imam takav dojam, tako se osjećam. Spreman sam, osjećam se fenomenalno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe