To je to što me zanima!

Predsjednik HNS-a: Netko nam je podmetnuo, a velike su šanse da ćemo igrati bez gledatelja...

Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojednica su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju, rekao je predsjednik HNS-a
Vidi originalni članak

Uefa je u srijedu i četvrtak pokrenula dva disciplinska postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

Prva je zbog ustaške zastave koja se pojavila na Rujevici tijekom kvalifikacijske utakmice s Latvijom, a druga je nakon što je 20-ak navijača za koje se sumnja da su iz Hrvatske sudjelovalo u tučnjavi s navijačima Armenije.

Tim je povodom predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, gostovao u Dnevniku Nove TV.

- Dobili smo disciplinsku prijavu, odnosno otvoreni postupak za utakmicu u Armeniji. Unutra stoji da imaju saznanja da se radi o hrvatskim navijačima , ali mi ćemo se svakako očitovati o tom dijelu. Niti smo distribuirali ili prodavali karte niti smo organizatori, nismo imali veze s tim dijelom. Tako da nemamo nikakva imena niti bilo kakve informacije da su u pitanju hrvatski državljani - rekao je Kustić.

NOVA PRIJAVA Uefa pokrenula postupak protiv HNS-a zbog tučnjave huligana na utakmici protiv Armenije

Prvi čovjek hrvatskog nogometa smatra da su vrlo velike šanse da će Hrvatska protiv Turske 12. listopada igrati pred praznim tribinama na Opus Areni.

- Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma - nastavio je Kustić, a zatim istaknuo da sumnja na podmetanje...

DALIĆ OTVORENO Izbornik o Srbiji: Naravno da ću navijati za njih kad igraju protiv Nigerije. Pa za koga bih trebao?

- Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojedinca su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao.

Očekuje brzu odluku.

- Vjerujem da će odluka biti brza jer svi dokazi su tu, a mi kao savez ćemo sigurno pokrenuti i privatne tužbe za naknadu štete.

IZBACILI GA IZ LIGE Trenutak ludila igrača kojeg je Šuker htio dovesti u Hrvatsku: Pljunuo je pa udario protivnika

Kustić u Dnevniku nije htio komentirati ljutnju Osječana zbog suđenja u HNL-u i smatra kako ne treba stavljati reprezentaciju i ligu u istu kategoriju.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • skyvision 15.09.2023.

    uz sve lignje koje haraju nasim drustveno politickim zivotom-a bome ima ih-ovaj se uspinje polako ali sigurno medju top 3...

  • Mali Perica11 15.09.2023.

    policija,dorh bi trebali stisnuti ovu trojicu da propjevaju po čijem nalogu su to napravili.....

  • Roko_Prč 15.09.2023.

    Pa kad je ustašluk premisa domoljublja ne znam što vas čudi da su skužili ustašku zastavu na tribinama. NArod kome su idoli Thompson, Kordić, Praljak i koji štuje oca nacije Njofru više nego dragog Boga i koji na svakoj tekmi u svakom sportu ima takve zastave i ne zaslužuje ništa bolje od toga da se igra sam sa sobom, eventualno sa svrbijom jer su i tamo isti ideološki postulati osnovi domoljublja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare