To je to što me zanima!

Premijer Japana: I Olimpijske igre odgođene za 2021. godinu!

Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach dogovorili su odgađanje Olimpijskih igara u Tokiju za godinu dana, odnosno 2021. godinu
Vidi originalni članak

Nakon Europskog nogometnog prvenstva, dogovoreno je kako se i Olimpijske igre u Tokiju odgađaju za godinu dana te će se oba natjecanja održati 2021. godine!

Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach telefonski su dogovorili kako je najbolje rješenje trenutne situacije odgađanje Olimpijskih igara za godinu dana pa će se, kao i Europsko nogometno prvenstvo, održati 2021. godine. 

POGLEDAJTE ŠTO O SVEMU KAŽE SANDRA PERKOVIĆ

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pitao sam predsjednika Bacha o mogućnosti odgode natjecanja na godinu dana kako bi se sportaši mogli natjecati u najboljim uvjetima te kako bi se natjecanje održalo u uvjetima sigurnima za natjecatelje i gledatelje. Predsjednik Bach u potpunosti se složio - rekao je japanski premijer.

Tokio je dovršio pripreme sportskih borilišta u počecima širenja virusa u svijetu, a nakon mjeseci inzistiranja kako će se Olimpijske igre održati unatoč svim problemima, ipak se nije mogla izbjeći odgoda te če se one, ako se stvari do tada smire, održati 2021. godine,

SANDRA PERKOVIĆ: 'Uz pandemiju korone i potres stvarno je nebitno kad su Igre!'

Olimpijske igre u 124 godine njihove moderne povijesti nijednom nisu bile odgođene, a otkazivane su bile 1916., 1940. i 1944. u vrijeme svjetskih ratova. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 24.03.2020.

    A baš sam se spremao...

  • ajetodoo 24.03.2020.

    Teba bi i prestupnu godinu prebaciti na '21. Nek ova usrana godina nema još i taj dan više.

  • Obi-Wan Kenobi 24.03.2020.

    Ništa od sporta do jeseni, a možda čak i do zime.

Komentiraj...
Vidi sve komentare