To je to što me zanima!

Premijera VAR-a u Hrvatskoj! Na Maksimiru se piše povijest

Od ove sezone prvu put se od playoffa uvodi videotehnologija. U srijedu će na Maksimiru biti premijera VAR-a u Hrvatskoj, a dobit ćemo i uvid u to kako će sve izgledati na proljeće kada kreće njegova upotreba u 1. HNL
Vidi originalni članak

VAR će premijeru u Hrvatskoj imati već u srijedu na Maksimiru! Uefa je od ove sezone uvela novo pravilo - videotehnologija u europskim utakmicama krenut će se primjenjivati već od playoff utakmica, a to znači da će je imati na raspolaganju i suci koji budu dijelili pravdu u Zagrebu na utakmici Dinama i Rosenborga za ulazak u skupinu Lige prvaka.

U Dinamu još uvijek ne znaju gdje će biti prostorija u kojoj će sjediti suci zaduženi za VAR. Zapravo, Uefa je ta koja sve to provodi i organizira, a Dinamo će pružiti svu potrebnu logističku podršku. Prostorija bi se tako mogla nalaziti negdje na stadionu, ali i u Uefinom centru u Londonu. 

VAR od proljeća na travnjacima HNL-a

Od proljeća iduće godine, odnosno od drugog dijela sezone VAR ćemo napokon imati i na utakmicama Prve HNL. Fifa financira dio projekta uvođenja najmodernije tehnologije na hrvatske travnjake, a troškove edukacije za hrvatske suce snosi HNS. Ukupno je Hrvatska za kupnju opreme, održavanje i tehničare na raspolaganje dobila oko 1,3 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bruno Marić imenovan je instruktorom za VAR, a iako je u svibnju nakon zahtjeva koje je Hajduk dao HNS-u, te samo dva dana nakon predstavljanja VAR-a podnio ostavku, on i dalje educira hrvatske suce i drži predavanja. Njegovim je nasljednikom imenovan Domagoj Vučkov, ali on će licencu za educiranje drugih o VAR-u dobiti tek u rujnu, pa je Marić uskočio popuniti njegovo mjesto do konačnog preuzimanja.

Dinamo protiv norveškog Rosenborga traži svoj sedmi plasman u skupine Lige prvaka. Prva utakmica igra se u srijedu na Maksimiru, a uzvrat je tjedan dana kasnije u gostima. Dinamo u susret ulazi kao veliki favorit, a sada je sigurno jedno - sve će biti odrađeno po najstrožim i jasnim pravilima.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • cule123 17.08.2019.

    zanima se samo do kuda ce gaydug koji je duzan i cistacicama i slicni klubovi platit sve potrebno za var..zapravo znam, parama koje ce im donjet dinamo svojim ulaskom u igu prvak i parama od ulaznica koje europski predstavnik i domaci prvak privuce na stadione

  • cevizd 16.08.2019.

    neka u francuskoj bude premijera

  • POTPEC 16.08.2019.

    Žalosno je da i taj VAR opet ovisi o sucima, a vrlo dobro znamo kako naši suci sude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare