To je to što me zanima!

Prepoznajete li Djeda Mraza? 'Bio sam MMA prvak, a svaki Božić 14 godina darivam djecu'

Daniel Bažant od 18. godine nosi kostim Djeda Mraza i uveseljava djecu. Već godinama u Puli, u kojoj živi, radi poseban "đir". Djecu dariva slatkišima
Vidi originalni članak

Imao sam 11 godina kad me otac počeo uvoditi u posao s animiranjem djece. On se u ovo blagdansko vrijeme uvijek odijevao kao Djed Božićnjak, a ja sam samo nastavio obiteljsku tradiciju. Prvi put sam kostim odjenuo s 18 godina, smije se hrvatski MMA borac Daniel Bažant (32).

POGLEDAJTE VIDEO: Daniel Bažant vs. Rony ‘Jason’ Mariano

Bažant: Djeca ne vjeruju da sam opasan

Ima 13 profesionalnih borbi (7-6) pa se može ustvrditi da je jedan od opakijih Djedica.

- Ni djeca ne vjeruju da sam opasan. Radio sam na jednom rođendanu, djeca nisu slušala pa ih je jedna od naših studentica upozorila, pokazala na mene i rekla da sam opasan barba. Jedna djevojčica je prišla, odmahnula rukom i rekla: 'On je dobar kao mala maca'. Takva su djeca, najiskrenija, ha, ha - rekao je pa kroz smijeh nastavio:

- Često ih pitam jesu li im i roditelji bili dobri. Kažu da jesu. Pa pitam: 'Čisti li tata, pegla li, usisava li...', a oni kao iz topa odgovore: 'Ne!'. Bude urnebesno. Dobijem i ja darove, crteže. Sve što mi djeca poklone, čuvam.

'S djecom trčimo, ludujemo'

Uz MMA karijeru gradi i poduzetničku.

- Roditelji su otvorili firmu za organiziranje dječjih rođendana, tih godina smo to radili jedini u Puli. Sad smo proširili djelatnost pa radimo tematske tulume. Primjerice, za učenike back to school partyje, božićne domjenke, novogodišnje dočeke... Imamo prostor od oko 200 kvadrata. U igrama s djecom pokušavamo biti kreativni. Trčimo, ludujemo... - pojasnio je Bažant pa nastavio:

- Imamo suradnje i sa šoping centrima u Puli, Rijeci i Zagrebu. Počeli smo organizirati i ozbiljnije evente. Također, otvorio sam prije nekoliko godina firmu za gradnju bazena. Morate biti pet godina u vrhu UFC-a kako biste si osigurali egzistenciju. To ne može svatko. Zato mi je drago što ću imati što raditi i nakon karijere.

Pa kad stignete trenirati?

- Dan mi je ispunjen. Već u 6 sati znam biti u punom pogonu. Nekad je karijera i patila zbog posla, ali nastojim uvijek biti u treningu, nikad ne znaš kad te mogu nazvati iz neke organizacije. Uglavnom uspijem odraditi dva treninga dnevno. Tu i tamo odem i na nogomet.

'Darivali smo djecu slatkišima'

Već godinama u Puli, u kojoj živi, radi poseban "đir".

- Kombije i automobile natrpamo slatkišima i dijelimo ih djeci. Počeli smo prije šest godina. Prve godine đir je trajao sat ili dva, a sad traje po šest-sedam sati. Djeca čekaju na prozorima. Postala je to tradicija. Roditelji već početkom prosinca pitaju kad krećemo...

Bio je FNC-ov prvak do 66 kg. U svibnju je izgubio pojas, tehničkim nokautom u prvoj rundi u zagrebačkoj Areni pobijedio ga je Jordan Barton. U rujnu je u pulskoj Areni na bodove izgubio od Izraelca Itaya Tratnera.

- Trener Zelg Galešić rekao mi je da je prerano da uđem u tu borbu s Tratnerom, ali inzistirao sam. Nisam bio spreman. Nadam se da se borbama vraćam u veljači na FNC-ovoj priredbi u Sloveniji - zaključio je Bažant.

Postao je prvi prvak neke FNC-ove kategorije u povijesti

Na FNC-u 5 u Zaboku jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je bivšeg UFC borca Ronyja 'Jasona' Mariana i postao prvak do 66 kilograma. Trenira u pulskom Trojanu.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Boksač1 24.12.2023.

    Pitate prepoznajemo li ga? Pa ne prepoznajemo ga ni bez ovog kostima i brade

  • teorije istine 24.12.2023.

    Narodi nam se kralj nebeski...

Komentiraj...
Vidi sve komentare