Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prepoznajete li Djeda Mraza? 'Bio sam MMA prvak, a svaki Božić 14 godina darivam djecu'

Prepoznajete li Djeda Mraza? 'Bio sam MMA prvak, a svaki Božić 14 godina darivam djecu'
8

Daniel Bažant od 18. godine nosi kostim Djeda Mraza i uveseljava djecu. Već godinama u Puli, u kojoj živi, radi poseban "đir". Djecu dariva slatkišima

VIDEO

Imao sam 11 godina kad me otac počeo uvoditi u posao s animiranjem djece. On se u ovo blagdansko vrijeme uvijek odijevao kao Djed Božićnjak, a ja sam samo nastavio obiteljsku tradiciju. Prvi put sam kostim odjenuo s 18 godina, smije se hrvatski MMA borac Daniel Bažant (32).

POGLEDAJTE VIDEO: Daniel Bažant vs. Rony ‘Jason’ Mariano

Bažant: Djeca ne vjeruju da sam opasan

Ima 13 profesionalnih borbi (7-6) pa se može ustvrditi da je jedan od opakijih Djedica.

- Ni djeca ne vjeruju da sam opasan. Radio sam na jednom rođendanu, djeca nisu slušala pa ih je jedna od naših studentica upozorila, pokazala na mene i rekla da sam opasan barba. Jedna djevojčica je prišla, odmahnula rukom i rekla: 'On je dobar kao mala maca'. Takva su djeca, najiskrenija, ha, ha - rekao je pa kroz smijeh nastavio:

- Često ih pitam jesu li im i roditelji bili dobri. Kažu da jesu. Pa pitam: 'Čisti li tata, pegla li, usisava li...', a oni kao iz topa odgovore: 'Ne!'. Bude urnebesno. Dobijem i ja darove, crteže. Sve što mi djeca poklone, čuvam.

Rijeka: Daniel Bažant, hrvatski MMA borac, radi godinama kao Djed Mraz

'S djecom trčimo, ludujemo'

Uz MMA karijeru gradi i poduzetničku.

- Roditelji su otvorili firmu za organiziranje dječjih rođendana, tih godina smo to radili jedini u Puli. Sad smo proširili djelatnost pa radimo tematske tulume. Primjerice, za učenike back to school partyje, božićne domjenke, novogodišnje dočeke... Imamo prostor od oko 200 kvadrata. U igrama s djecom pokušavamo biti kreativni. Trčimo, ludujemo... - pojasnio je Bažant pa nastavio:

- Imamo suradnje i sa šoping centrima u Puli, Rijeci i Zagrebu. Počeli smo organizirati i ozbiljnije evente. Također, otvorio sam prije nekoliko godina firmu za gradnju bazena. Morate biti pet godina u vrhu UFC-a kako biste si osigurali egzistenciju. To ne može svatko. Zato mi je drago što ću imati što raditi i nakon karijere.

Pa kad stignete trenirati?

- Dan mi je ispunjen. Već u 6 sati znam biti u punom pogonu. Nekad je karijera i patila zbog posla, ali nastojim uvijek biti u treningu, nikad ne znaš kad te mogu nazvati iz neke organizacije. Uglavnom uspijem odraditi dva treninga dnevno. Tu i tamo odem i na nogomet.

Rijeka: Daniel Bažant, hrvatski MMA borac, radi godinama kao Djed Mraz
Rijeka: Daniel Bažant, hrvatski MMA borac, radi godinama kao Djed Mraz

'Darivali smo djecu slatkišima'

Već godinama u Puli, u kojoj živi, radi poseban "đir".

- Kombije i automobile natrpamo slatkišima i dijelimo ih djeci. Počeli smo prije šest godina. Prve godine đir je trajao sat ili dva, a sad traje po šest-sedam sati. Djeca čekaju na prozorima. Postala je to tradicija. Roditelji već početkom prosinca pitaju kad krećemo...

Bio je FNC-ov prvak do 66 kg. U svibnju je izgubio pojas, tehničkim nokautom u prvoj rundi u zagrebačkoj Areni pobijedio ga je Jordan Barton. U rujnu je u pulskoj Areni na bodove izgubio od Izraelca Itaya Tratnera.

- Trener Zelg Galešić rekao mi je da je prerano da uđem u tu borbu s Tratnerom, ali inzistirao sam. Nisam bio spreman. Nadam se da se borbama vraćam u veljači na FNC-ovoj priredbi u Sloveniji - zaključio je Bažant.

Danijel Bažant je novi FNC prvak u perolakoj kategoriji Danijel Bažant je novi FNC prvak u perolakoj kategoriji

Postao je prvi prvak neke FNC-ove kategorije u povijesti

Na FNC-u 5 u Zaboku jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je bivšeg UFC borca Ronyja 'Jasona' Mariana i postao prvak do 66 kilograma. Trenira u pulskom Trojanu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše