To je to što me zanima!

Priča iza balkanskog tuluma: 'Nisam ja za tu rakiju... Jokić i Boban su jači momci od mene'

Naši Ivica Zubac i Mario Hezonja, Vučević (Crna Gora), Marjanović, Jokić (Srbija), Nurkić (BiH), Dončić, Dragić i Čančar (Slovenija) imali su noć za pamćenje
Vidi originalni članak

Fotografija balkanske ekipe iz 'bubblea' u Orlandu obišla je svijet. Jer kada se Balkanci okupe, sigurno je da se sprema pravi tulum.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako zakucava Zupčeva djevojka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U trenucima kada je NBA-u prijetio prekid sezone zbog bojkota pojedinih igrača izazvanog rasnim nasiljem u SAD-u, najbolji košarkaški asovi regije okupili su se i svijetu poslali poruku zajedništva.

Naši Ivica Zubac i Mario Hezonja, Vučević (Crna Gora), Marjanović, Jokić (Srbija), Nurkić (BiH), Dončić, Dragić i Čančar (Slovenija) imali su noć za pamćenje, otkrio je The Athletic.

- Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali kakav će trag ostaviti na nas sljedećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub. Nismo znali hoće li nam to biti posljednja noć pa smo se odlučili malo zabaviti - rekao je play Miamija Goran Dragić.

On, Nikola Jokić i Ivica Zubac još su u 'bubbleu', Miami će igrati finale Istoka protiv Bostona dok je Denver velikom pobjedom izborio šestu utakmicu protiv LA Clippersa na Zapadu.

- Kada oko sebe imaš ljude koji pričaju istim jezikom, a na drugom si kraju svijeta, zatvoren, daleko od obitelji - to pomaže - rekao je Ivica Zubac.

Kako to obično biva kada se Balkanci okupe u inozemstvu, na meniju je bila rakija, a puštala se i glazba ovih prostora s prizvukom melosa.

- Ja sam više za pivo. Nisam za ta jaka pića, ipak su Jokić, Marjanović, Vučević mnogo jači momci od mene - otkrio je Dragić.

Američki mediji podsjetili su na zbivanja devedesetih i Domovinski rat, no Dragić je imao poruku za sve.

- Mislim da ova fotografija govori mnogo. Sjajno je vidjeti sve nacije, sve religije - sve nas zajedno. To što je bilo, bilo je. Nitko nije želio rat. Svi pate u ratu.

Preko puta Ex-Yu družine sjedio je trener Denver Nuggetsa Mike Malone. 

- Momci su imali svoju zabavu istočnog bloka. Oni imaju jako puno toga zajedničkog. To im jako pomaže. Oni su se u 'balonu' odlično zabavili i tako bi trebalo biti. Mislim da je to odlično. Također, pogledajte samo koliko je talenta za tim stolom. Da se bivša Jugoslavija ujedini, bio bi to paklen tim - rekao je Malone.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • IvicaJastreb 22.10.2020.

    Ma svaka čast,isti jezik svi dobri ljudi i sportaši,i to je to...Trebali nešta drugo,za prijateljstvo za druženje...!!!

  • pisipropalo 12.09.2020.

    Ma sta bi osvojila Jugoslavija? Hrvatska je tri puta vise osvojila u zadnjih 25 godina

  • korisnik24 12.09.2020.

    Sta vam je vise s tim da se jugoslavija ujedini bilo bi ovo bilo bi ono, ne zelimo s njima bratstvo i jedinstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare