To je to što me zanima!

Primamo golove kao na traci, desetu u nizu! Pogledajte ih...

Posljednji put nismo primili gol još na Poljudu protiv Mađarske, a loša izdanja obrane nastavila su se i u Švedskoj. Dejan Kuluševski pa Marcus Danielson zabili su nam u prvom dijelu
Vidi originalni članak

Wales jedan, Slovačka jedan, Gruzija jedan, Portugal četiri, Francuska dva, Švicarska jedan, Švedska jedan, Francuska dva, Turska tri i - opet Švedska, dva. To je niz posljednjih deset utakmica svjetskih doprvaka i golova koje su primili. Zadnji put obranu smo sačuvali još u Splitu protiv Mađarske prije 13 mjeseci (3-0), a u Solni smo izgubili 2-1.

"Vatreni" pod Zlatkom Dalićem primaju više nego pod bilo kojim drugim izbornikom, a loša izdanja obrane nastavila su se i u Solni, u pretposljednjoj utakmici ovosezonskog izdanja Lige nacija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mlada zvijezda Juvea Dejan Kuluševski (20) pobjegao je stoperima Duji Ćaleta-Caru i Marinu Pongračiću, a nije ga uspio ispratiti ni Mateo Kovačić. Neshvatljivo ga je pustio Pongračić, koji je očito platio danak vrlo maloj minutaži ove sezone nakon povratka na terene.

Ruku na srce, Dalić nije imao previše opcija što se obrambene linije u ovoj važnoj utakmici za ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Dejan Lovren nije mogao nastupiti zbog žutih kartona, a Domagoj Vida otpao zbog koronavirusa. Postojala je opcija da na stoperu zaigra Filip Uremović, no Dalić ga je ipak stavio na desnog beka, a šansu ponovno dao istanbulskom debitantu Pongračiću.

ŠVEDSKA - HRVATSKA 2-1 Švedska srušila Hrvatsku! Sve će se odlučiti u zadnjem kolu...

A problemi u obrani postali su još veći jer je Ćaleta-Car u 35. minuti dobio žuti karton koji ga isključuje za utakmicu protiv Portugala u utorak u Splitu, a s bolnom grimasom na licu u 41. minuti izašao je Uremović. Nije se ozlijedio u duelu, već je, čini se, u pitanju zadnja loža. A to bi moglo značiti da ni njega nema u zadnjoj ovogodišnjoj utakmici.

Loše poluvrijeme postalo je još i lošije u posljednjim sekundama prvog poluvremena jer je Marcus Danielson nakon kornera Sebastiana Larssona pobjegao na prvoj stativi i glavom zabio za 2-0 Šveđana, a Perišić je zakasnio zatvoriti ga.

To su prekidi o kojima je izbornik govorio i koji su nam bolna točka. Imat će na čemu raditi Dalić prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo... Kakvu-takvu nadu donio nam je autogol Danielssona u 81. minuti jer imamo više šanse ostati u elitnom razredu.

Golove s utakmice Švedska - Hrvatska možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • aleawin 15.11.2020.

    sad Dalic ne valja kad prima golove,a dizali ste ga u nebesa kad su donjeli srebro kuci,ma ajde ko bi Vam ugodio

  • Pra&vica 15.11.2020.

    Zasto se stalno lazemo !?! Da je bilo tko na klupi umjesto G. Dalica vec odavno nebi bio izbornik. I to iskljucivo zbog potpunog rasula sto se koncepta igre tice, gdje to vide i svi igraci, a jos strpljivo sute. A da o losem vođenju pomlađivanja momcadi i pristranom selektiranju igraca ni ne pricam.

  • komentator__Luka 14.11.2020.

    ajd bar smo sačuvali taj prosjeka primanja od 2 gola po utakmici, prije ove je bilo 18/9 a sad je 20/10

Komentiraj...
Vidi sve komentare