To je to što me zanima!

Problemi u svlačionici: Svi smo puno više očekivali od Ronalda

Sada nije vrijeme za razgovore o pojedincima. Ne treba stavljati dodatan pritisak na Ronaldova leđa, odmah se ispravio Andre Gomes nakon što je kritizirao kapetana
Vidi originalni članak

Premda je sasvim jasno kako Cristiano Ronaldo na Europskom prvenstvu u Francuskoj igra daleko ispod svojih mogućnosti, u redovima portugalske reprezentacije o tome se nije previše pričalo. Sve dok Andre Gomes nije probio 'zavjet šutnje'.

- Ronaldo je na Euru zabio dva gola, no istina je, svi smo od njega više očekivali - kazao je veznjak portugalske vrste i Valencije.

Gomes je očito shvatio što je kazao i odmah je krenuo u obranu kapetana reprezentacije.

- Sada nije vrijeme za razgovore o pojedincima. Ne treba stavljati dodatan pritisak na Ronaldova leđa. Cristiano je više puta dokazao svoje kvalitete i predvodio nas je u kvalifikacijama i na prvenstvu - dodao je Gomes.

Portugalski izbornik Fernando Santos izabrao je drugačiji pristup.

- Ronaldo je protiv Poljske odigrao sjajno. Spremni smo za utakmicu protiv Walesa. Znamo da neće biti lako. Wales nije slučajno stigao do polufinala - kazao je Santos.

Portugal je do polufinala stigao bez pobjede, ali i bez poraza u 90 minuta. U skupini su tri puta remizirali, u osmini finala su pobijedili Hrvatsku u produžetku, a u četvrtfinalu Poljsku nakon izvođenja penala. Portugalski niz bez poraza u službenim utakmicama traje već 12 susreta. Dodajmo kako je na klupi Grčke Santos spojio čak 17 utakmica bez poraza.

Dio medija je kritizirao Santosa da je Portugal pretvorio u Grčku koju je vodio od 2010. do 2014. godine. Međutim, 61-godišnji stručnjak ne obazire se previše na kritike.

- Za nas je najvažnije da smo došli do polufinala i pritom smo rotirali momčad kako bi igrači bili što odmorniji. Ako moramo igrati produžetak u svakoj utakmici do finala, nema problema.

Premda nije briljirao, Portugal je u Francuskoj stigao do četvrtog polufinala na posljednjih pet europskih prvenstava. Među četiri najbolja bili su i prije četiri godine u Poljskoj i Ukrajini, 2004. pred svojim navijačima, te 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Portugalci su u polufinalu bili i 1984. godine u Francuskoj. Do finala su stigli samo jednom, 2004. godine na prvenstvu koje su organizirali, no u završnom susretu ukazala se grčka priredivši jednu od većih senzacija u povijesti EP-a.

Polufinalni ogled Portugala i Walesa na rasporedu je 6. srpnja u Lyonu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kapo 05.07.2016.

    Haha ovaj Santos je legenda,kaže: "Wales nije slučajno dosa u polufinale",misleći sigurno u sebi,"za razliku od nas" haha

  • 05.07.2016.

    jesu ovi normalni, ušli u polufinale i kritiziraju suigrače

  • mesuney 05.07.2016.

    covjek ocito dolazi u barcu hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare