Obavijesti

Sport

Komentari 17

Problemi u svlačionici: Svi smo puno više očekivali od Ronalda

Problemi u svlačionici: Svi smo puno više očekivali od Ronalda
1

Sada nije vrijeme za razgovore o pojedincima. Ne treba stavljati dodatan pritisak na Ronaldova leđa, odmah se ispravio Andre Gomes nakon što je kritizirao kapetana

VIDEO

Premda je sasvim jasno kako Cristiano Ronaldo na Europskom prvenstvu u Francuskoj igra daleko ispod svojih mogućnosti, u redovima portugalske reprezentacije o tome se nije previše pričalo. Sve dok Andre Gomes nije probio 'zavjet šutnje'.

- Ronaldo je na Euru zabio dva gola, no istina je, svi smo od njega više očekivali - kazao je veznjak portugalske vrste i Valencije.

Gomes je očito shvatio što je kazao i odmah je krenuo u obranu kapetana reprezentacije.

- Sada nije vrijeme za razgovore o pojedincima. Ne treba stavljati dodatan pritisak na Ronaldova leđa. Cristiano je više puta dokazao svoje kvalitete i predvodio nas je u kvalifikacijama i na prvenstvu - dodao je Gomes.

Portugalski izbornik Fernando Santos izabrao je drugačiji pristup.

- Ronaldo je protiv Poljske odigrao sjajno. Spremni smo za utakmicu protiv Walesa. Znamo da neće biti lako. Wales nije slučajno stigao do polufinala - kazao je Santos.

Portugal je do polufinala stigao bez pobjede, ali i bez poraza u 90 minuta. U skupini su tri puta remizirali, u osmini finala su pobijedili Hrvatsku u produžetku, a u četvrtfinalu Poljsku nakon izvođenja penala. Portugalski niz bez poraza u službenim utakmicama traje već 12 susreta. Dodajmo kako je na klupi Grčke Santos spojio čak 17 utakmica bez poraza.

Dio medija je kritizirao Santosa da je Portugal pretvorio u Grčku koju je vodio od 2010. do 2014. godine. Međutim, 61-godišnji stručnjak ne obazire se previše na kritike.

- Za nas je najvažnije da smo došli do polufinala i pritom smo rotirali momčad kako bi igrači bili što odmorniji. Ako moramo igrati produžetak u svakoj utakmici do finala, nema problema.

Premda nije briljirao, Portugal je u Francuskoj stigao do četvrtog polufinala na posljednjih pet europskih prvenstava. Među četiri najbolja bili su i prije četiri godine u Poljskoj i Ukrajini, 2004. pred svojim navijačima, te 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Portugalci su u polufinalu bili i 1984. godine u Francuskoj. Do finala su stigli samo jednom, 2004. godine na prvenstvu koje su organizirali, no u završnom susretu ukazala se grčka priredivši jednu od većih senzacija u povijesti EP-a.

Polufinalni ogled Portugala i Walesa na rasporedu je 6. srpnja u Lyonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem