To je to što me zanima!

Procurili dokumenti o odlasku Messija: Tražio privatni avion, ložu, odštetu od 10.000 eura?!

Neka im mačevi vise nad glavom, poručio je Leov otac Jorge odvjetnicima u prepisci koju je objavio španjolski dnevnik El Mundo. Prema njoj, Argentinac je imao niz bizarnih zahtjeva
Vidi originalni članak

Lionel Messi (35) napustio je Barcelonu prošlo ljeto po isteku ugovora nakon 21 godinu i otišao u PSG. Emotivno je bilo na rastanku, plakao je argentinski nogometaš, a španjolski dnevnik El Mundo objavio je dokument s navodnim njegovim zahtjevima da ostane u Kataloniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema njihovim navodima, Leo je na Camp Nouu tražio privatnu ložu, ali i njegov prijatelj Luis Suárez, kao i privatni avion za cijelu obitelj kako bi bio u Argentini za Božić.

Također, piše El Mundo, tražio je bonus od 10 milijuna eura samo za potpis kao i povrat reza plaće od pandemije u idućim godinama s kamatama od tri posto. U suprotnom bi Barcelonu mogao napustiti kad god želi uz simboličnu klauzulu od 10.000 eura.

Messi je u ljeto 2020. imao ugovor od 74,9 milijuna eura godišnje, neto, a španjolski medij to je doznao iz prepiske mailova između Leova oca Jorgea, njegovih odvjetnika, bivšeg predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomeua i vodstva kluba. El Mundo je doznao i dokumentaciju oko Gerarda Piquéa i Neymara koju će, kaže, naknadno objaviti.

Pregovori su počeli u lipnju 2020., a Messi je navodno tražio trogodišnji ugovor uz jednostranu mogućnost produljenja. U sezoni 2020/21. pristao je na smanjenje plaće za 20 posto zbog gubitaka izazvanih covidom, ali je tražio da mu se 10 posto vrati u sezoni 2021/22. uz još deset posto ove sezone uz kamatu od tri posto.

Bartomeu je prihvatio sve navedene Messijeve uvjete osim snižavanja otkupne klauzule sa 700 milijuna na 10.000 eura. Isplatu bonusa je, piše El Mundo, uvjetovao povratkom kluba na prihode prije pandemije. Tu je puklo u pregovorima i Messi je potom poslao burofaks s molbom da napusti klub, a Jorge je u prepisci s odvjetnicima navodno poručio:

- Neka im mačevi vise nad glavom!

Na stolu je bio i zahtjev za isplatu provizije Leovu bratu Rodrigu Messiju i obnovu ugovora Pepeu Costi, privatnom treneru i dobrom prijatelju bivše zvijezde Barcelone, koja je potom s njim otišla u Pariz.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 22.09.2022.

    Jednostavno,vrijednosti su se izmijenile. Danas više vrijedi nogometaš nego bilo koji radnik u bilo kojoj struci. To su im omogućili , pa i oni koji će odvojiti i zadnju kunu da bi došli na utakmicu,kupili neki suvenir,dres.......Sport je biznis ,a ne ljubav. Je ljubav ,ali samo onima od kojih ti isti nogometaši i žive.

  • skyvision 21.09.2022.

    pa i livaja igra u OPGu iz ljubavi

  • RedDoor 21.09.2022.

    Privatni avion tražio!? A bilo je desetak članaka o njegovom osobnom avionu koji ima. I ovo s plaćom sumnjam, svi znamo koliko je čovjek već zaradio, milijardu eura cca, a Barca tada bila u teškoj situaciji. Ovo više djeluje na bajke da se neki opravdaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare