Obavijesti

Sport

Komentari 38

Procurili dokumenti o odlasku Messija: Tražio privatni avion, ložu, odštetu od 10.000 eura?!

Procurili dokumenti o odlasku Messija: Tražio privatni avion, ložu, odštetu od 10.000 eura?!

Neka im mačevi vise nad glavom, poručio je Leov otac Jorge odvjetnicima u prepisci koju je objavio španjolski dnevnik El Mundo. Prema njoj, Argentinac je imao niz bizarnih zahtjeva

VIDEO

Lionel Messi (35) napustio je Barcelonu prošlo ljeto po isteku ugovora nakon 21 godinu i otišao u PSG. Emotivno je bilo na rastanku, plakao je argentinski nogometaš, a španjolski dnevnik El Mundo objavio je dokument s navodnim njegovim zahtjevima da ostane u Kataloniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Messi nakon 21 godinu odlazi iz Barce: Došao je kod njih kao talentirani dječak s poremećajem rasta VIDEO

Prema njihovim navodima, Leo je na Camp Nouu tražio privatnu ložu, ali i njegov prijatelj Luis Suárez, kao i privatni avion za cijelu obitelj kako bi bio u Argentini za Božić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, piše El Mundo, tražio je bonus od 10 milijuna eura samo za potpis kao i povrat reza plaće od pandemije u idućim godinama s kamatama od tri posto. U suprotnom bi Barcelonu mogao napustiti kad god želi uz simboličnu klauzulu od 10.000 eura.

Barcelona je pobijedila Liverpool s 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka

Messi je u ljeto 2020. imao ugovor od 74,9 milijuna eura godišnje, neto, a španjolski medij to je doznao iz prepiske mailova između Leova oca Jorgea, njegovih odvjetnika, bivšeg predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomeua i vodstva kluba. El Mundo je doznao i dokumentaciju oko Gerarda Piquéa i Neymara koju će, kaže, naknadno objaviti.

Pregovori su počeli u lipnju 2020., a Messi je navodno tražio trogodišnji ugovor uz jednostranu mogućnost produljenja. U sezoni 2020/21. pristao je na smanjenje plaće za 20 posto zbog gubitaka izazvanih covidom, ali je tražio da mu se 10 posto vrati u sezoni 2021/22. uz još deset posto ove sezone uz kamatu od tri posto.

La Liga 2020/2021, FC Barcelona - Celta de Vigo

Bartomeu je prihvatio sve navedene Messijeve uvjete osim snižavanja otkupne klauzule sa 700 milijuna na 10.000 eura. Isplatu bonusa je, piše El Mundo, uvjetovao povratkom kluba na prihode prije pandemije. Tu je puklo u pregovorima i Messi je potom poslao burofaks s molbom da napusti klub, a Jorge je u prepisci s odvjetnicima navodno poručio:

- Neka im mačevi vise nad glavom!

Na stolu je bio i zahtjev za isplatu provizije Leovu bratu Rodrigu Messiju i obnovu ugovora Pepeu Costi, privatnom treneru i dobrom prijatelju bivše zvijezde Barcelone, koja je potom s njim otišla u Pariz.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio