To je to što me zanima!

Prognoza 24sata: 'Elf' osvaja Euro, Hrvatska prolazi skupinu

Ponukani uspješnom prognozom LP-a, pokušali smo predvidjeti pobjednika grupa, odnosno sve četvrtfinaliste. Do koje faze će doći Hrvatska te tko će osvojiti naslov
Vidi originalni članak

Ponukani dosta uspješnom prognozom koju smo napravili uoči osmine finala Lige prvaka još u prosincu, online sportska redakcija 24sata dala je svoje mišljenje i o nadolazećem Euru. U osmini finala Lige prvaka prognozirali smo tko će proći u iduću fazu, pogodili smo šest od osam parova s tim da je Inter držao četvrtfinale protiv Marseillea do sudačke nadoknade druge utakmice. 

Što se Eura tiče, pokušali smo predvidjeti pobjednika skupina, odnosno sve četvrtfinaliste. Do koje faze će doći Hrvatska te tko će osvojiti naslov prvaka.

Skupina A: Dalje idu Rusija i Poljska

Gotovo da smo bili jednoglasni, Rusija će kao prvoplasirana otići u četvrtfinale, a Poljaci, koji su kvalitetom podjednaki kao Grčka i Češka, idu dalje zahvaljujući domaćinstvu, odnosno snažnoj potpori s tribina.

Skupina B: U četvrtfinale će Njemačka i Nizozemska

Ni ovdje se nismo puno razilazili u mišljenju. Njemačka osvaja prvo mjesto, a Nizozemska drugo. Portugal, iako ima Cristiana Ronalda, i Danska nemaju šanse.

Skupina C: Prolaze Španjolska i ipak Hrvatska

Navijački pogled i domoljublje ili stvarno hrvatska nogometna reprezentacija ima kvalitetu? Pokušali smo emocije staviti po strani. Španjolska će lako osvojiti grupu, a na kraju je jedan glas prevagnuo što se 'kockastih' tiče. Irska će biti tvrd orah, Italija još tvrđi, ali ipak će naši u četvrtfinale!

Skupina D: Francuska i Engleska ispred Švedske

Francuzi su najjači i nismo imali sumnje u 'tricolore', a Ukrajincima ne vjerujemo iako su domaćini. I ovdje je na kraju jedan glas prevagnuo, iako su oslabljeni, Englezi će ipak nekako proći ispred Šveđana predvođenih Ibrahimovićem.

Hrvatska ispada u četvrtfinalu

Bilić boysi će ostvariti minimalni cilj, a to je proći grupu. No to je sve. Turnir za njih završava u četvrtfinalu, kao i četiri godine prije u Austriji i Švicarskoj. U četvrtfinalu će Francuska biti prejaka.

Njemačka osvaja prvenstvo

Posljednji put Europsko prvenstvo Njemačka je osvojila davne 1996. godine. 'Elf' ima sjajnu generaciju, igraju možda i najbrži nogomet iako se nisu proslavili u posljednjim prijateljskim utakmica, ali to nije ni toliko bitno. Kad počne natjecanje bit će pravi. Gomez, Schweinsteiger, Müller, Özil, Neuer, Götze, Lahm... pravih igrača koliko hoćeš. Gotovo jednoglasno smo uvjereni u Nijemce.

Glavni konkurenti su im Nizozemska koja je dobila tek jedan glas, a Španjolska iako je fantastična, teško da može doći do trećeg uzastopnog velikog trofeja. Nakon Eura 2008. i SP-a 2010., moraju konačno stati.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • soso0015 08.06.2012.

    daj ne seri

  • amanzaman 08.06.2012.

    nizozemci prvaci 100%

  • zg_miky 07.06.2012.

    mislim da će biti dosta iznenađenja već u skupinama i da ih dvije ili tri jake ekipe neće proći...moj favorit za naslov Francuska

Komentiraj...
Vidi sve komentare