To je to što me zanima!

Proljeće nisu niti zaslužili: 'Pukli' kad su čuli za Ajax

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Porazom od Temišvara na praznome Maksimiru “modri” su se oprostili od Europske lige. Na ruku im nije išao ni poraz Ajaxa od Anderlechta 3-1
Vidi originalni članak

Dečki, kako stoji Ajax, zapitkivao je Tomo Butina fotoreportere iza gola tijekom utakmice.
Iako je Kruno Jurčić zahtijevao od igrača da ne prate rezultat u Amsterdamu, da se fokusiraju samo na pobjedu protiv Temišvara, oni ipak nisu izdržali.
- Iskreno, nisam mogao... Stvarno me zanimao rezultat iz Amsterdama. U svlačionici na poluvremenu saznali smo da Ajax gubi 3-0. Bio je to šok za nas, nismo mogli vjerovati - nije Lovren stigao ni završiti rečenicu, a ubacio se Ibanez:
- Ah, nije bilo lako igrati nakon te spoznaje. Ali rekli smo si: 'ajmo istrčati i pobijediti’...
Tužan i nesretan bio je i Zdravko Mamić. Prošla je i 40. godina, a Dinamo se od Europe ponovno oprašta u rukavicama.
- Tužan sam zbog ovakvog raspleta. Očekivali smo puno više, ali osobno, niti jednog trenutka nisam pomislio na proljeće u Europi, samo sam htio pobjedu protiv Rumunja - tužnim je glasom govorio izvršni dopredsjednik.
Na poluvremenu se spustio iz lože u Plavi salon, a pridružio mu se i predsjednik Mirko Barišić. Drugo poluvrijeme gledali su na TV-u.
Dugo je nakon utakmice gorjelo svjetlo u kancelariji prvog čovjeka maksimirskoga kluba.
Dinamo je stvarao šanse, no nije mogao zabiti. Istodobno su Ajaxovi braniči u Amsterdamu “častili” Anderlecht. Nevjerojatno su griješili, posebno Oleguer, i Belgijci su ih pregazili 3-1.
- Iskreno, nisam se ni nadao pozitivnom rezultatu u Amsterdamu - rekao je Kruno Jurčić, koji je izgubio i treću domaću utakmicu u Europskoj ligi.
- To se non-stop ponavlja. Stvorimo sto šansi i ne zabijemo ništa, a protivnik triput pukne i zabije nam dva gola. Ne možemo držati koncentraciju svih 90 minuta i to je najveći problem. Uz sve to, teren je bio totalna katastrofa. To nisu bili uvjeti za igranje - rekao je Robert Kovač.
Njegovo mišljenje dijeli i razočarani Dejan Lovren.
- Ma ne možete vjerovati! Utakmicu sam počeo u kopačkama, a završio u tenisicama! Čepovi su mi se toliko izlizali da sam jedva stajao - rekao je Lovren pogledavši prema Pedru Moralesu.
I Čileanac je sinoć mijenjao kopačke tijekom utakmice, u 25. minuti “hokejaški” je izletio s travnjaka i kričavozelene kopačke zamijenio tenisicama.
No zaleđeni travnjak ne može biti alibi “modrima”, jednako je bilo i njima i Rumunjima.
Mario Mandžukić sinoć je igrao možda posljednju utakmicu u Dinamovu dresu. Nastavio je golgeterski post, a ono što je sinoć promašio pri 0-0 samo je dokaz da je Mandžo potpuno odsutan. Dinamo je ostao bez europskog proljeća, a za koji dan mogao bi ostati i bez najboljeg igrača. I opet sve ispočetka.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • mayhem26 19.12.2009.

    Ma neznaju oni osnove nogometa,da znaju nebi sigurno igrali u Dinamu vec bi ih mamić negdje utopio....P.S. izuzetak je jedino Robi,al on je svoje vec davno odigrao.....

  • perica_46 19.12.2009.

    teren je bio na rubu regularnosti!??! ajde malo neka se spuste u ligu nize pa neka vide kakvi su tereni al ne, fine guze navikle na savršen teren pa im nista drugo nevalja!! znate onu narodnu, hrđavom k.... i dlaka smeta!!!

  • dinamovac987 19.12.2009.

    a manzukic je nezadovoljan jer ga mamic nije prodo jednostvno

Komentiraj...
Vidi sve komentare