Obavijesti

Sport

Komentari 17

Proljeće nisu niti zaslužili: 'Pukli' kad su čuli za Ajax

Proljeće nisu niti zaslužili: 'Pukli' kad su čuli za Ajax
11

Porazom od Temišvara na praznome Maksimiru “modri” su se oprostili od Europske lige. Na ruku im nije išao ni poraz Ajaxa od Anderlechta 3-1

VIDEO

Dečki, kako stoji Ajax, zapitkivao je Tomo Butina fotoreportere iza gola tijekom utakmice.
Iako je Kruno Jurčić zahtijevao od igrača da ne prate rezultat u Amsterdamu, da se fokusiraju samo na pobjedu protiv Temišvara, oni ipak nisu izdržali.
- Iskreno, nisam mogao... Stvarno me zanimao rezultat iz Amsterdama. U svlačionici na poluvremenu saznali smo da Ajax gubi 3-0. Bio je to šok za nas, nismo mogli vjerovati - nije Lovren stigao ni završiti rečenicu, a ubacio se Ibanez:
- Ah, nije bilo lako igrati nakon te spoznaje. Ali rekli smo si: 'ajmo istrčati i pobijediti’...
Tužan i nesretan bio je i Zdravko Mamić. Prošla je i 40. godina, a Dinamo se od Europe ponovno oprašta u rukavicama.
- Tužan sam zbog ovakvog raspleta. Očekivali smo puno više, ali osobno, niti jednog trenutka nisam pomislio na proljeće u Europi, samo sam htio pobjedu protiv Rumunja - tužnim je glasom govorio izvršni dopredsjednik.
Na poluvremenu se spustio iz lože u Plavi salon, a pridružio mu se i predsjednik Mirko Barišić. Drugo poluvrijeme gledali su na TV-u.
Dugo je nakon utakmice gorjelo svjetlo u kancelariji prvog čovjeka maksimirskoga kluba.
Dinamo je stvarao šanse, no nije mogao zabiti. Istodobno su Ajaxovi braniči u Amsterdamu “častili” Anderlecht. Nevjerojatno su griješili, posebno Oleguer, i Belgijci su ih pregazili 3-1.
- Iskreno, nisam se ni nadao pozitivnom rezultatu u Amsterdamu - rekao je Kruno Jurčić, koji je izgubio i treću domaću utakmicu u Europskoj ligi.
- To se non-stop ponavlja. Stvorimo sto šansi i ne zabijemo ništa, a protivnik triput pukne i zabije nam dva gola. Ne možemo držati koncentraciju svih 90 minuta i to je najveći problem. Uz sve to, teren je bio totalna katastrofa. To nisu bili uvjeti za igranje - rekao je Robert Kovač.
Njegovo mišljenje dijeli i razočarani Dejan Lovren.
- Ma ne možete vjerovati! Utakmicu sam počeo u kopačkama, a završio u tenisicama! Čepovi su mi se toliko izlizali da sam jedva stajao - rekao je Lovren pogledavši prema Pedru Moralesu.
I Čileanac je sinoć mijenjao kopačke tijekom utakmice, u 25. minuti “hokejaški” je izletio s travnjaka i kričavozelene kopačke zamijenio tenisicama.
No zaleđeni travnjak ne može biti alibi “modrima”, jednako je bilo i njima i Rumunjima.
Mario Mandžukić sinoć je igrao možda posljednju utakmicu u Dinamovu dresu. Nastavio je golgeterski post, a ono što je sinoć promašio pri 0-0 samo je dokaz da je Mandžo potpuno odsutan. Dinamo je ostao bez europskog proljeća, a za koji dan mogao bi ostati i bez najboljeg igrača. I opet sve ispočetka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: Petković majstorski izjednačio, stativa spriječila novi gol Rijeke
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: Petković majstorski izjednačio, stativa spriječila novi gol Rijeke

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti