To je to što me zanima!

Promijenio je stil i pokazao da i on može biti prljav kao Cormier

Nekoliko značajnih situacija dogodilo se noćas u završnom činu mitske trilogije gdje je Stipe pokazao kako je ustvari pobijedio i prije nego mu je Marc Goddard podigao ruku. Bio je bolji u čemu je Cormier najbolji
Vidi originalni članak

MMA je prgav sport. Svatko tko je probao hrvati, boksati ili stajati preko puta čovjeka koji te želi pobijediti reći će isto. Imao sam zadovoljstvo odraditi nekolicinu boksačkih sparinga, okušao se i u hrvanju kao klinac, i kad čovjek uđe u 'dublje vode'... Tu do izražaja dolaze čari borbe.

VIDEO Pogledajte kako je Stipe riješio Cormiera i postao najveći ikad!

Jedan jači udarac ili pravovremena eskivaža bude u suparniku prkos i tjeraju ga da posegne za arsenalom tehnika koje bi neutrenirano oko nazvalo barbarskim. To je nagon. Ponos. Instinkt.

A kada pet puta dobiješ, šesti više nećeš. Tijelo trpi do neke mjere, ali glava je ta koja na koncu odradi svoje pa staneš i razmisliš. Promijeniš pristup jer... Svako osjetilo u tijelu vrišti da tako više ne može.

Daniel Cormier ne glasi bez razloga za jednog od najprljavijih boraca u UFC-u. I tu nema ništa pogrdno, majstor je dirty boxinga, grindanja uz žicu, malih podmuklih igrica koje protivnika tjeraju na reakciju i izazivaju nervozu. A u takvim situacijama događaju se pogreške i DC to radi tako majstorski dobro. Godinama. Koristi razne načine opstrukcije od najpoznatijih mu uboda prstima u oči, hvatanja za rukavicu, prekrivanja usta da protivnik ne može disati do headbuttinga i tako dalje.

ZA NAJEŽITI SE Stipini vatrogasci parkirali su kamion ispred Arene i navijali: 'To smo mi, to su moja braća'

Paletu barbarskih tehnika primjenjivao je i na Stipi Miočiću prve dvije borbe. Od prstiju u oči do gaženja po prstima na nogama, DC has it all. No, kada se stvari zarotiraju i lovac postane lovina... E, tu se onda događaju sitne pobjede, ponekad veće i od samog konačnog trijumfa.

Nekoliko značajnih situacija dogodilo se noćas u završnom činu mitske trilogije gdje je Stipe pokazao kako je ustvari pobijedio i prije nego mu je Marc Goddard podigao ruku.

Cormier je već na samom početku ubo Stipu prstom u oko. To je bilo slučajno kao i dekolte Instagramuše. Stipe mu nije ostao dužan pa je i on njega ubo u oko. I ne samo to, Stipe mu je u jednom trenutku u klinču na žici gurao podlakticu u vrat, a u drugom ga udarao ramenom u glavu.

ODLAZAK Cormier uvrijeđen: Dobio sam prstom u oko i do kraja meča nisam ništa vidio, samo mrak

Spektar 'podmuklih' tehnika zaokružio je udarcem u genitalije u čemu su na kraju bili izjednačeni 1-1. I kada si prvak koji takve stvari inače ne radi, kada si dio Miočićeva tima i zoveš se Marcus Marinelli sigurno si dio taktike posvetio umijeću barbara.

Vrlo vjerojatno se i dio Miočićeva osmijeha na presici uoči borbe protegnuo i u to ime. Noćas je pobijedio na više načina od jednog, bio je bolji u čemu je DC neprikosnoven.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • PredragKišurek 19.08.2020.

    Znao je da ima problem sa očima gađao ga namjerno i dobio opomenu koliko su se borili puta bezbroj tih prljavi pokušaja je radio na Stipi. Zaštitni mu znak stavljanje prste u oči ali Stipe je i u tome bolji BRAVO LEGENDO. Ijako sam uvjeren da je slučajno bilo ali ko ga jebe nek vidi kako prljavo se ON bori.

  • šimun prvi 17.08.2020.

    Gladijatorstvo nije spojivo u današje vrijeme sa bilo kakvim etičkim i moralnim vrijednostima❌

  • Michelangelo 17.08.2020.

    Uf,koliko pametnjakovića ovdje....koliko vas pametnih je bilo u ringu?Stipe je odradio kako treba i vratio svaku prljavštinu DC-u.Sjetite se prije par mjeseci što je crni pričao?Da Stipe nema šanse,da će ga razbiti...trtljao i brbljao gluposti,vjerovatno računajući na prljave smisalice.Tko misli na je Stipe imao sreće neka primi dva dva krošea pa da vidim kako će ostati stajati ili nastaviti borbu.Imate li vi pojma koliko jedan fulani udarac odnese snage ili minuta partera??

Komentiraj...
Vidi sve komentare